Dave van Leeuwen, Roseworld:

"Dankzij doseercomputer en service van CH2O is waterkwaliteit gegarandeerd"

Dagelijks worden ongeveer 45.000 rozen verkocht en verwerkt door Roseworld. In minder dan 24 uur na de oogst vinden zij hun weg naar de wereldwijde bloemenmarkt. “En dit is niet eens onze hoogste prioriteit,” vertelt Dave van Leeuwen van Roseworld. "Wij vinden het belangrijk dat alles wat wij doen een winst is voor ons als mensen én de omgeving om ons heen. Op ieder niveau houden we daar rekening mee, zo ook met de behandelingen die nodig zijn om ons gietwater schoon te houden. Sure Flow chloordioxide is een verantwoorde keuze met mooie resultaten.”


Dave van Leeuwen en Wilfred Vijverberg

“Voor het ontsmetten van ons water maakten we al sinds jaar en dag gebruik van een uv ontsmetter in combinatie met Super FK. Een oud principe dat als zeer betrouwbaar aangeschreven staat. Jaarlijks voerden we metingen uit om ons water te kunnen beoordelen op basis van feiten en cijfers. Toch zagen we vervuiling in ons systeem, wat verder op bleef lopen. Langzaam kwamen we op een punt dat verbeteringen echt nodig was."

De teler kwam in contact met CH2O en werd, nu alweer zo'n negen jaar geleden, klant. CH2O gebruikt naast de chloordioxide ook een actief chelaat wat als basiselement in de Sure Flow chloordioxide oplossing aanwezig is. Dit zorgt ervoor dat ook alle (neergeslagen) meststoffen in oplossing blijven of weer in oplossing genomen worden. "Dit in combinatie met de kennis die zij hebben, hadden mij overtuigd: zet die derde generatie doseercomputer maar neer. Zo kunnen we afwisselen met het meegeven van chloordioxide, waterstofperoxide én biostimulanten. Een afwisseling waar onze teelt het ontzettend goed op doet.” aldus Dave. “Jij eet toch ook niet iedere dag bloemkool?”

En dan gaat het natuurlijk niet altijd goed. “Ik kan me nog goed een moment herinneren dat in 2020 de pH waarde helemaal onderuit ging. Natuurlijk precies op een zaterdagmiddag, en dan ook nog eens tijdens de kwalificatie van Formule 1. Direct na mijn telefoontje stapte iemand van CH2O in de auto om een meting te komen doen: het water in de put gaat goed, bij de units gaat alles goed, gelukkig staan de rozen er nog goed bij. Maar waar zit de kink in de kabel dan? Bleek dat iemand van een ander onderhoudsbedrijf aan de knoppen had gedraaid, waardoor het zuur omhoog gezet was en de pH als een baksteen onderuit ging. Wanneer je net 8 weken nieuwe planten in je warenhuis hebt staan, dan schrik je je helemaal kapot. CH2O kon gelukkig snel het probleem achterhalen en die zaterdag middag nog werden alle waardes teruggezet naar de oude standen door het installatiebedrijf.

“En hier raakt Dave direct het grootste voordeel van regelmatig metingen uitvoeren,” vult Wilfred Vijverberg van CH2O aan. “Ook op momenten dat het goed gaat en het niet nodig lijkt. Zo kun je op een moment van terugval direct terugvallen op oude waardes waarop het wel goed gaat. Zo ben je er kort bij.”

Ieder voordeel heeft ook zo zijn nadeel
“Sure Flow chloordioxide heeft vele voordelen, maar ook een klein nadeel: het verlaagd de pH waarde van je druppelwaarde iets. Hoeveel, dat ligt aan de hoeveelheid bi-carbonaat in het water. Als ik het systeem aan en uit zet zie je hier een verschil in ontstaan. Gelukkig is dat zo minimaal dat het geen problemen geeft. Anders zou ik het niet mee durven geven.”

“Zou dit voor mij wel een probleem zijn, dan weet ik dat ik terecht kan bij CH2O om hierover te sparren en tot een beste oplossing te komen die voor mij werkt. Dat persoonlijke en meedenken is ook direct de meerwaarde die ik zoek in een partner. Op ieder vlak in de onderneming gebeurt er zoveel. Ik zoek partners om mij heen die me volledig kunnen ontzorgen op de vlakken waar zij verstand van hebben, zodat ik er zelf geen omkijken naar heb. In CH2O heb ik dat gevonden op het gebied van goed gietwater.”

Voor meer informatie:
CH2O
Wilfred Vijverberg
M: +31 (0)6 21852152
T: +31 (0)174-504785
wvijverberg@ch2o.nl
www.ch2o.nl

RoseWorld
Oostlaan 4, De Lier
info@roseworld.nl
https://www.roseworld.nl/


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.