Sander de Hoog, Argos:

Samenwerking drietal exporteurs en Argos leidt tot unieke verpakkingsoplossing

Tholen - De wens het transport van bloemen en planten verder te optimaliseren heeft geleid tot een mooie samenwerking tussen exporteurs Floral Trade Group, Celdomy en Heemskerk Flowers en verpakkingsspecialist Argos. Op dit moment lanceren deze partijen op de Trade Fair in Aalsmeer de APP Flowercrate, een duurzame, efficiënte en meermalig te gebruiken bloemenkrat die zich bovendien zo laat stapelen dat de vulgraad van de karren in theorie altijd 100% is.

We spreken Sander de Hoog, die vanuit Argos nauw betrokken was bij het tot stand komen van deze samenwerking. De exporteurs benaderden Argos met de vraag een verpakkingsoplossing te presenteren die nadrukkelijk meermalig te gebruiken zou zijn. Een herbruikbare en duurzame verpakkingsoplossing dus, die qua bescherming van de inhoud uiteraard niet mocht onderdoen voor de bestaande kartonnen exportverpakkingen en indien mogelijk nóg efficiënter zou zijn.

Dit leidde tot het ‘unieke’ ontwerp van de APP Flowercrate. “Uniek inderdaad,” weet Sander, “want deze krat onderscheidt zich door zijn innovatieve ontwerp, dat niet alleen tijdens opslag en transport de optimale bescherming biedt, maar ook het vul- en vervoersproces optimaliseert. Daarnaast is hij volledig gemaakt van kunststof (HDPE), 100% recyclebaar en ontworpen voor een lange levensduur.”

De krat is speciaal ontworpen om eenvoudig op Deense karren te plaatsen zonder ruimteverlies. Het maakt daarbij gebruik van een twee-stappen beladingssysteem, waardoor zowel 60% als 100% van het vulvolume wordt benut en wat dus resulteert in een zeer efficiënt gebruik van de beschikbare ruimte op de Deense kar. Daarnaast zijn er diverse elastiekhaken die ervoor zorgen dat de bloemen op hun plek blijven. Indien nodig bieden speciaal ontworpen inkepingen aan de zijkanten van de krat de mogelijkheid tot omsnoeren. Dankzij de geribbelde bodemplaat wordt verschuiving tijdens transport geminimaliseerd en tot slot beschikt de onderkant van de APP Flowercrate over een structuurbodem, waardoor deze stevig op transportbanden blijft staan. Omdat de bloemen en planten door heel Europa worden geëxporteerd, zorgt een RFID-label dat de kratten scan- en traceerbaar zijn. De eerste kratten zijn net geproduceerd en op de Trade Fair in Aalsmeer is hij deze week voor het eerst te bewonderen op de stand (1.20).

Naar de toekomst toe komt de krat ook voor derden beschikbaar, in een standaardkleur of ook in een kleur naar wens. De ontwikkeling, productie en verkoop is exclusief in handen van Argos.

Voor meer informatie:
Argos
Sander de Hoog
T: +31 (0)174 638414
E: sierteelt@argos.nu
https://argos.nu/appflowercrate


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.