MBO Westland start nieuwe Business Academy

MBO Westland, gevestigd in het World Horti Center in Naaldwijk, presenteert op 7 november de nieuwe MBO Westland Business Academy. Sem Maaswinkel, team coördinator MBO Westland vertelt bij Greenport West-Holland: “We zijn er trots op onze gloednieuwe Business Academy te presenteren tijdens onze Open Dag.“


Sem Maaswinkel

De opleiding
Vijf jaar geleden opende MBO Westland haar deuren in World Horti Center met als doel relevante opleidingen voor studenten aan te bieden die aansluiten op de vraag van uit de omgeving. Maaswinkel: ”Samen met onderwijspartners, overheid en bedrijfsleven zorgen we voor onderwijs dat aansluit op steeds veranderende eisen van de internationale arbeidsmarkt en maatschappij. Echter, leerlingen op de middelbare school weten vaak wél welke richting ze ongeveer willen kiezen, maar niet precies welke mbo-opleiding ze het leukst vinden. Met de Business Academy Westland bieden wij de studenten een algemeen basisjaar waarin zij kunnen ontdekken welke economische opleidingen het beste bij hen past.”

Switchen zonder studievertraging
Sem: “Studenten maken in het basisjaar kennis met allerlei verschillende economische richtingen en bedrijven. We werken nauw samen met het bedrijfsleven in de regio. Dit kunnen zowel groene bedrijven zijn zoals kwekers en handelsbedrijven of bijvoorbeeld bedrijven die actief zijn in de e-commerce of marketing. Onze studenten krijgen gastlessen van ondernemers, maken bedrijfsbezoeken, verrichten marktonderzoek. Hierdoor worden ze zich in het eerste jaar meer bewust van welke mogelijkheden er bijvoorbeeld in de groene sector zijn waar ze eerst niet aan gedacht hadden. Of in een andere sector natuurlijk. Omdat studenten pas na het basisjaar definitief een richting kiezen lopen ze geen studievertraging op.”

Westlands én internationaal
“We vinden het leren in de praktijk belangrijk. Onze studenten gaan ieder jaar op stage en voor iedere student is er een buitenlandervaring, vaak bij Westlandse bedrijven die internationale vestigingen of -partners hebben.”

Open dag
Open dinsdag 7 november is het mogelijk om kennis te maken met de nieuwe MBO Westland Business Academy van 16:00-20:00 uur. Er worden ook andere opleidingen gepresenteerd. De locatie is: MBO Westland , World Horti Center, Europa 1, Naaldwijk.

Bron: Greenport West-Holland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.