Uitbreiding ABC Westland: Uitplaatsing en huisvesting

Bedrijventerrein ABC Westland in Poeldijk gaat uitbreiden. Naastgelegen kassen maakten al plaats. Er komt 17 hectare bij, waarvan 12 hectare voor bedrijvigheid en de rest voor wegen, water en groen.

Het uitbreidingsgebied is met name bedoeld voor uitplaatsing van groeiende bedrijven van bestaand terrein ABC Westland (importeurs, rijpers, koelers, verpakkers exoten) en de uitplaatsing van enkele bedrijven vanuit de Westlandse dorpskernen.

Huisvesting
Op het uitbreidingsgebied worden bedrijfskavels uitgegeven vanaf 5.000m² tot maximaal 60.000m². Naast deze bedrijfskavels wordt ook ruimte gereserveerd voor een appartementencomplex voor ca. 400 buitenlandse flexwerkers. Een groot deel van hen zal werkzaam zijn op ABC Westland, maar ook wordt ruimte gereserveerd voor flexwerkers van nabij gevestigde glastuinbouwondernemers. Een goede beheerorganisatie voorkomt overlast en draagt zorg voor orde en netheid op het appartementencomplex en haar omgeving, zo valt over de plannen te lezen op een onlangs gelanceerde website over de uitbreiding.

Historie
Het bedrijventerrein ABC Westland is in 1969 gestart als groenteveiling Westland-Noord en was gevestigd middenin het glastuinbouwgebied van Poeldijk. De eerste gebouwen zijn in 1969 gebouwd en sindsdien is het veilingterrein gefaseerd gegroeid naar 35ha in 1999. Na verkoop aan ABC Westland Beheer in 1999 is het bedrijventerrein verder uitgebreid tot 57ha, ABC Westland Beheer heeft in 2019 haar bestaande gebouwen met ondergrond (ca 50% van het bedrijventerrein) verkocht aan de Amerikaanse vastgoedinvesteerder Hines en is nu slechts gebiedsontwikkelaar van de volgende uitbreidingsfase van bruto 17ha op De Strijp (waarvan 12ha netto).

Onlangs gingen Arno van ’t Wout, Property Manager ABC Westland, en Christian Heerings, Manager Business Development Hines Netherlands, ook al even op de uitbreiding van ABC Westland in, in een breder verhaal over vastgoedontwikkelingen in vakblad Primeur. Lees het hier online.

Voor meer informatie:
ABC Westland Gebiedsontwikkeling
herwi@abcwestlandbeheer.nl
kris.valstar@abcwestlandbeheer.nl
www.abcwestlandgebiedsontwikkeling.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.