Nederland springt bij in Frankrijk na storm Ciarán

Storm Ciarán heeft voor ongeveer 15 miljoen euro aan schade opgeleverd in Nederland. Dat is de eerste schatting van het Verbond van Verzekeraars. Het gaat om een 'eerste modelmatige schatting op basis van historische data' door het Data Analytics Centre van het Verbond.

Op basis van dit beeld lijkt de verzekerde schadelast mee te vallen, stelt het Verbond. Dit neemt niet weg dat de storm plaatselijk voor veel overlast en leed heeft gezorgd, stipt men aan.

Een bijeffect van het noodweer was in ieder geval in Westland wateroverlast. Onder meer aan de Burgerdijkseweg stonden straten blank. In het tuindersgebied in De Lier zijn ze bekend met wateroverlast. In het verleden ging het hier al vaker fout.

Het Hoogheemraadschap van Delfland zette waterbergingen en extra pompen in.

Helemaal fout ging het in Frankrijk. In Bretagne ging het goed los. Verzekeraar Achmea vertelt er (achter een betaalmuur) over in NRC. Nederlandse kassenbouwers springen bij om schade te herstellen.


Schadebeeld Frankrijk via HS Tuinbouw Service

Bron: Verbond van Verzekeraars


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.