Westlandse wil teler twee jaar langer tijd geven voor brijnlozing in bodem

Westlandse telers mogen nog tot 31 december 2025 brijn lozen in de bodem. Het college van B&W van de gemeente Westland stelt verlenging van twee jaar voor. Zonder de verlenging zouden telers met ingang van 2024 in overtreding zijn.

De provincie Zuid-Holland werkt aan nieuw brijnbeleid. Dat is al sinds 2022 bekend, maar het beleid is er nog niet. Reden voor de gemeente Westland om voor verlenging te zorgen. Men vindt het 'niet wenselijk' om het huidige brijnbeleid in Westland te wijzigen terwijl er nieuw provinciaal beleid aanstaande is.

In 2024 wordt het provinciaal beleid verwacht. Dan kan de gemeente Westland bepalen hoe maatwerk ingericht kan worden voor telers.

Brijn is water met zouten erin. Het ontstaat wanneer telers brak grondwater ontzilten. Daar ontstaat 1 deel zoet water en 1 deel water met daarin de overgebleven zouten. Dat water brengen telers weer in diepere grondlagen in.

Bron: Collegebesluiten gemeente Westland week 44


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.