Stigas brengt bezoek aan Forever Plants

Vorige week is Stigas samen met de directie Gezond en Veilig Werken van het ministerie van SZW op bedrijfsbezoek geweest bij Forever Plants, een potplantenbedrijf in Naaldwijk.

Het initiatief kwam van SZW vanuit de behoefte om te horen en te zien hoe arbo in de praktijk werkt en waar bedrijven tegenaan lopen. Forever Plants was hiervoor een uitstekend bedrijf, immers het bedrijf won in 2022 onze Stigas Gezond en Vitaal Werkenprijs en maakt integraal gebruik van onze 3-V dienstverlening. Van de kant van SZW waren naast Hanneke van den Bout, directeur Gezond en Veilig Werken bij SZW ook een 4-tal MT leden aanwezig. Albert van der Burg onze eigen Arbo specialist voor de glastuinbouw en Math Creemers, directeur Stigas maakten de delegatie compleet.

De delegatie werd ontvangen door directeur Thom Persoon en Kim Persoon, die hen tijdens en na een rondleiding uitvoerig hebben meegenomen hoe zij omgaan met energie, arbeid, arbeidsomstandigheden en verzuim en daarbij op een subtiele en positieve manier de ondersteuning vanuit Stigas op een voetstuk hebben gezet. Aan het eind is nog stilgestaan bij een aantal actuele beleidsmatige ontwikkelingen, onder andere in het kader van de Arbovisie 2040 en de toetsing van de risico-inventarisatie. Een mooie gelegenheid ook om eigen behoeften en knelpunten over het voetlicht te brengen.

Al met al niet alleen SZW maar ook vanuit Stigas was men behoorlijk onder de indruk van hoe dit bedrijf de zaken voor elkaar heeft. Voor SZW was het een interessante en inspirerende praktijkervaring om mee te nemen bij het ontwikkelen van nieuw beleid.

bron: Glastuinbouw Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.