Geest Potplanten reduceert plastic verpakking van phalaenopsis

Geest Potplanten uit ’s-Gravenzande kweekt een uitgebreid assortiment groene planten, multiflora en reguliere phalaenopsis in 12cm potten. Door over te stappen naar een orchidee-kweekpot gemaakt met 30% minder plastic, slaagt het bedrijf erin voor deze teelt het aantal gram verpakking flink te verlagen.

“We zijn steeds op zoek naar manieren om de milieu-impact van onze teelten te verlagen”, aldus Esther van Geest van Geest Potplanten. “Dit doen we niet alleen door slimmer met energie en gewasbescherming om te gaan, maar ook door bijvoorbeeld de hoeveelheid verpakkingen te verminderen en zo afval te reduceren.”

“Toen Amevo hun nieuwe en lichtere kweekpot bij ons introduceerde, waren we gelijk geïnteresseerd om te onderzoeken of deze pot voor ons geschikt was. Tijdens het testen van de pot bleken de teeltresultaten ook nog eens bijzonder goed te zijn. De keuze was voor ons toen snel gemaakt. Uiteraard is de pot gemaakt van gerecyled materiaal, in dit geval Post Industrial Recyclaat, wat we al gewend waren alleen door de andere productiewijze is deze pot maar liefst 30% lichter. Aan de houdbaarheid van ons product verandert niks, uiteraard een must in de besluitvorming voor deze pot. Wij zijn erg positief over de resultaten en blij dat we op deze manier minder materiaal voor de kweekpot hoeven te gebruiken.” besluit Esther.

Een normale 12cm kweekpot voor Orchideeën weegt gemiddeld zo’n 17 gram. Het gewicht van de nieuwe kweekpot van Amevo ligt rond de 12 gram.

Voor Geest Potplanten alleen al betekent de omschakeling naar deze nieuwe pot een besparing van zo’n 15.000 kilo Polypropyleen per jaar.

Voor meer informatie:
Geest Potplanten
Galgeweg 40
2691 MG ’s-Gravenzande
Tel.: 0174-620001
verkoop@geestpotplanten.nl
www.geestpotplanten.com

Amevo B.V.
De Amer 22
8253 RC Dronten
T: +31 (0)321 387788
info@amevo.nl
www.amevo.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.