Debat over groei glastuinbouw Hollands Kroon:

"Erg geschrokken van verpauperde sfeer after kassentijd Westland"

"Onlangs fietsten wij door het Westland en schrokken erg van de verpauperde sfeer die de after kassentijd toont. Daar wil
je niet meer wonen. Dat vooruitzicht willen we in onze gemeente toch voorkomen lijkt mij." Was getekend een anonieme schrijver in een brief die met de gemeenteraad is gedeeld.

In de gemeente Hollands Kroon is discussie gaande over het al dan niet laten doorgroeien van glastuinbouwgebieden. Dit naar aanleiding van een recent rapport over de situatie in Noord-Holland-Noord. Vooral naar groei van Agriport wordt gekeken.

Het College van Burgemeester en Wethouders van Hollands Kroon is kritisch op het rapport, zo blijkt uit een brief die aan de gemeenteraad is gestuurd. Volgens hen is niet goed rekening gehouden met de harde groei van Agriport door verplaatsing van tuinbouw van Westland naar het glastuinbouwconcentratiegebied. Ook mist men de trend dat ondernemers, zoals de grote tomatentelers in Agriport, nadrukkelijk ook kijken naar groei in het buitenland. Tenslotte mist B&W aandacht voor de invloed van de glastuinbouwgroei op 'de brede welvaart' in het gebied.

Op 23 november staat het onderwerp op de agenda voor een gemeenteraadsvergadering.

Verpaupering van de glastuinbouw in Westland is ook in eigen regio een zorg. Een uitspraak van kassenbouwer Wouter Kuiper deed begin 2020 veel stof opwaaien. "Het Westland wordt ouwe meuk", stelde hij toen.


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.