Danziger presenteert nieuwe genetica

Ontdek wat er in 2025 nieuw is met de onthulling van Danziger's plannen voor de toekomst van de perkplantengenetica. Het seizoen 2025 gaat nu van start, met virtuele en persoonlijke bijeenkomsten.

"Onze presentatie over 2025 draait om de toekomst van de veredeling," zegt Ori Danziger, plaatsvervangend CEO. "We hebben hard gewerkt om de rassen te creëren die voldoen aan de toekomstige behoeften van kwekers, door onze meest aanpasbare rassen te ontwikkelen die tegen alles wat moeder natuur onze kant op stuurt opgewassen zijn. Deze hittebestendige, droogtetolerante en gemakkelijk te kweken rassen bieden een verbeterde veerkracht en een onstuitbare bloei in unieke kleuren, eigenschappen en patronen."

In 2025 brengt het Danziger-assortiment verschillende nieuwe series en aanvullingen op bestaande series, waarmee kleuren worden uitgebreid en waarde wordt toegevoegd. Elke serie richt zich op oplossingen voor de kwekers van de toekomst, zoals een verbeterde veerkracht, een groter aanpassingsvermogen en een onstuitbare bloeikracht. Hier is een voorproefje van de toekomst van Danziger genetica.

Toenemend aanpassingsvermogen
De genetica van de toekomst moet het vermogen hebben om zich aan te passen en te gedijen in verschillende omgevingsomstandigheden en moet een groter vermogen hebben om te herstellen van stress veroorzaakt door extreme weersschommelingen. Dit aanpassingsvermogen, gemaakt om omgevingsfactoren te weerstaan en er weer bovenop te komen, zorgt voor robuuste prestaties en draagt bij aan het succes van kwekers wereldwijd. De nieuwe serie, Sol Luna Primetm Hybrid Impatiens, is een voorbeeld van dit aanpassingsvermogen. "Het verandert de kweekervaring met een kortere cyclus, tot zeven dagen eerder bloeiend. Sol Luna Prime past zich ook aan de weersomstandigheden en de behoeften van de tuinier aan, met een uitstekend herstel van verwelking en het vermogen om zowel in de zon als in de schaduw te gedijen."

Onvermoeibaar veerkrachtige rassen
"Resilient Born" rassen laten zien dat ze bestand zijn tegen verschillende uitdagingen zoals ziekten, plagen en ongunstige omgevingsomstandigheden. "Deze sterke nieuwe rassen van Danziger gaan de uitdagingen aan en blijven groeien, bloeien en presteren voor kwekers, retailers en tuiniers. Voorbeelden van de volgende generatie zijn onder andere Stream Lobularia, dat goed om kan gaan met temperatuurstress en goed presteert bij warme of koude temperaturen. Nieuw voor 2025, Stream Raspberry Improved biedt een helderdere kleur en een beter vertakte groeiwijze."

"Mega Pazzaz Portulaca kan extreme hitte en weinig water aan zonder in te boeten aan bloeikracht. De megagrote bloemen sieren de tuin met opvallende kleuren en half hangende eigenschappen. In 2025 wordt de serie uitgebreid met drie nieuwe kleuren, waaronder de levendige Mega Pazzaz Fuchsia."

Amazonas Plum Cockatoo Petunia
"Amazonas Plum Cockatoo petunia brengt de schoonheid en veerkracht van het regenwoud naar elke tuin. Deze weelderige petunia zorgt voor tropisch groen en paarse bloemen die sterker zijn en beter bestand zijn tegen regen."

Onstuitbare bloeikracht
"Meer en vaker bloeien. De nieuwe planten voor 2025 bieden een consistente en overvloedige bloei met felle kleuren en creatieve patronen die de aandacht van tuiniers trekken. Lia Sky Blue en Lia Yellow Improved Calibrachoa zijn spectaculaire bloeiers. Deze consistent goed presterende Calibrachoa serie is opvallend bij de retailer en blijft het hele seizoen lang mooi in hanging baskets en in grotere patio potten."

Superkrachtige combinatie van aanpassingsvermogen, veer- en bloeikracht
"De Vanessa Verbena-serie voldoet aan alle eisen van kwekers en hobbytuiniers, met een bewezen meeldauwresistentie, een uitstekend aanpassingsvermogen aan veranderingen in de omgeving en een langdurige bloeikracht. De veredelaars van Danziger werken voortdurend aan de uitbreiding van deze bekende serie met nieuwe kleuren. Vanessa Bicolor Light Pink, nieuw voor 2025, is de perfecte aanvulling op elke combinatie."

Persoonlijke en virtuele bijeenkomsten
"Zelfs in deze uitdagende tijd is Danziger toegewijd aan haar klanten en aan een continue levering. Danziger Kenia, Danziger Guatemala en de teelt in Turkije werken zoals gewoonlijk om de hoogste kwaliteitsstandaard en klantenservice te bieden. De veiligheid van het team in Israël en van onze klanten is altijd onze topprioriteit. Reizen naar ons jaarlijkse November Fest evenement in Israël wordt op dit moment afgeraden. We nodigen je uit om persoonlijke en virtuele ontmoetingen te plannen om Danzigers assortiment van 2025 te ontdekken, inclusief onderzoeksinformatie, afbeeldingen en video's van onze trials in Israël. Zeventig jaar teelt heeft ons geleerd dat we elk obstakel kunnen overwinnen met uw steun. We zijn dankbaar voor uw partnerschap en kijken ernaar uit om u persoonlijk te ontmoeten op toekomstige wereldwijde evenementen."

Voor meer informatie:
Danziger
www.danzigeronline.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.