Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

30% van telers ging energiecrisis in zonder vast energiecontract

30% van de telers ging de energiecrisis in zonder een vast energiecontract. Er waren geen energieprijzen vastgelegd en er was sprake van beperkte of geen flexibiliteit wat betreft de energievoorziening. Ongeveer 25% van glastuinbouwers had een goede positie wat betreft de energievoorziening: een groot deel van de energieprijzen was vastgelegd en er waren mogelijkheden om energievoorzieningen flexibel – vaak een mix - in te zetten (aardgas wkk en alternatieve warmtebronnen).

Ongeveer 45% van de glastuinbouwbedrijven had een deels bestendige energiepositie: circa de helft van de energieprijzen was vastgelegd en er waren beperkte mogelijkheden energievoorzieningen flexibel in te zetten (aardgas wkk en/of alternatieve warmtebronnen). Dat blijkt uit onderzoek naar de gevolgen van hoge energieprijzen in de glastuinbouw van de WUR.

Duurzame energieproject vertraagd
Uit het onderzoek blijkt ook dat verschillende nieuwe duurzame energieprojecten zijn vertraagd. Uit interviews blijkt dat sinds het begin van 2023 wel weer vervolgstappen zijn gemaakt. Het blijkt dat nieuwe energieprojecten een half jaar tot een jaar zijn vertraagd.

Bron: WUR

Publicatiedatum: