transitie automatisering Esperit Elements voltooid

"Ons hele bedrijf draait nu op FreshPortal"

Omdat de leverancier van creatieve arrangementen Esperit Elements qua informatievoorziening tegen grenzen aanliep, werd gezocht naar een moderne en schaalbare oplossing. “FreshPortal is een compleet systeem waarmee we al onze wensen vervuld zien worden”, stelt mede-eigenaar Wouter Persoon. “We kunnen nu door naar de volgende fase van onze ontwikkeling.”


Wouter Persoon, mede-eigenaar Esperit Elements, aan het werk met de nieuwe software

Dankzij FreshPortal Software heeft de onderneming nu realtime inzichten in voorraad, verkoop en uitstaande orders. Bovendien worden op basis van accurate kostprijsberekeningen automatisch de juiste adviesprijzen voorgesteld. “Tot de implementatie van FreshPortal draaiden we op een verouderd IT-systeem in combinatie met eigen maatwerk op basis van Excel”, blikt Persoon terug. “Daar waren we na een kleine twintig jaar echt te groot voor geworden. Zeker door de enorme groei van met name de afgelopen jaren was een verregaande professionalisering van ons kernsysteem nodig.”

“Bij Esperit Elements houden we van een duidelijk beeld waar we als organisatie naartoe moeten”, vervolgt de mede-eigenaar van het in onderscheidende creaties gespecialiseerde Esperit Elements. “Dat betekent dat je eerst een stevige basis creëert. Als die stam eenmaal goed geworteld is, dan kun je er takken aan gaan hangen. Zo hebben we dat ook gedaan met de implementatie van FreshPortal: een gefundeerde keuze met oog op beheersbaarheid, controleerbaarheid, toekomstvastheid enzovoorts.”

Toen Persoon en de zijnen zich op de markt voor ERP-oplossingen oriënteerden, kwamen zij op goed moment terecht bij FreshPortal Software. “Ze kennen de specifieke wensen van de markt en hadden een overeenkomstige visie op de ontwikkeling van hun software.” Gedurende de implementatieperiode is FreshPortal Software als volledig cloudgebaseerd, modulair, schaalbaar en gebruiksvriendelijk totaalpakket voor de sierteeltsector verder ontwikkeld en nagenoeg alle werkprocessen worden binnen de software ondersteund.

Complexe uitdaging
Romek Piechowiak, vanuit FreshPortal Software betrokken bij grotere implementaties, beaamt dit: “Ik richt me meestal op trajecten die meer omvatten dan alleen de configuratie van onze standaardoplossing. Ik ben dus gewend aan iets complexere uitdagingen van klanten. De wisselwerking met Esperit Elements was van een andere orde. We waren enthousiast over hun visie op een allesomvattend systeem en zagen mogelijkheden voor de verdere ontwikkeling van onze eigen software.”

Transitie voltooid
Om alles goed en efficiënt te kunnen vermarkten heeft men nu volledig inzicht in voorraden, bestellingen en zonder extra inkoop samen te stellen productarrangementen. Daarnaast worden de werkprocessen rond inkooporders, productontwikkeling en daadwerkelijke productie ondersteund. “Ons hele bedrijf draait nu op FreshPortal”, aldus Wouter. “Door snellere en betere inzichten, mede op basis van aan FreshPortal gekoppelde BI-dashboards, hebben we onze operatie effectiever en efficiënter kunnen maken.” Er wordt gebruik gemaakt van diverse modules van FreshPortal, zo ook voor een optimaal en efficiënt productieproces. Met onder andere pickorders, het werken met handhelds en het ‘mixen verwerken scherm’, voor visuele ondersteuning aan de productiemedewerker, zijn diverse processen geoptimaliseerd en is de efficiency en kwaliteit toegenomen.

Voor meer informatie:
FreshPortal Software
Bedrijvenweg 6a
1424 PX De Kwakel
T: +31 (0) 88 70 70 400
www.freshportal.com

Esperit Elements
T: +31 (0)174 286 281
www.esperit.nl/nl/elements


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.