"E-ketel is een fantastische toevoeging in onze energiemix gebleken"

Mopabloem heeft een tweetal elektrische ketels geïnstalleerd met een vermogen van 1200 kW voor onbalans en 1000 kW voor het reguleren van zonnepanelen. Daarmee is de kweker in staat de energiekosten te verlagen en extra inkomsten te genereren door noodvermogen af te regelen. Bovendien kunnen de ketels zonne-energie opslaan tijdens perioden met veel instraling waarbij elektriciteitsprijzen negatief zijn.

Naadloze integratie en minimaal onderhoud
Het project is gerealiseerd door Bosman van Zaal en heeft een half jaartje in beslag genomen. Sinds juli van dit jaar is het operationeel. De integratie van deze technologie in een bestaande kasomgeving vereiste geduld en expertise, het onderhoud van de elektrische ketels is minimaal en de e-ketel heeft een levensduur van 30 jaar.

Coen Haakman, operationeel directeur van Mopabloem, benadrukt het belang van deze investering als een stap richting duurzaamheid. "Mopabloem streeft ernaar om in de toekomst volledig te kunnen vertrouwen op hernieuwbare energiebronnen en hun afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen."

Slimme monitoring en regeling
De elektrische ketels zijn verbonden met een innovatieve "box" van Energy Pool, waarmee het elektriciteitsnet kan worden gereguleerd en geoptimaliseerd. Dit biedt de mogelijkheid tot afstandsmonitoring en -regeling, wat resulteert in een efficiënter energiebeheer.

Voor meer informatie:
Bosman Van Zaal
Braziliëlaan 4
1432 DG Aalsmeer
info@bosmanvanzaal.com
www.bosmanvanzaal.com

Mopabloem BV
Rijshornstraat 191
1435 HH Rijsenhout
Tel.: +31 (0)71 4035487
info@mopabloem.nl
https://mopabloem.nl/nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.