Kwekerij Wouters bouwt 1,7 ha kas voor oppoten en afkweken hangpotten

Onlangs is Kwekerij Wouters gestart met de bouw van een nieuwe kas. Vanaf voorjaar 2024 wordt de extra hal (17.000 m2) gebruikt voor het oppotten en aftelen van de hangpotten vol seizoensbloeiers.

Momenteel teelt Kwekerij Wouters zo’n 250.000 hangpotten per jaar. In de huidige opzet van het bedrijf is de ruimte hiervoor te beperkt. “Als kwekerij blijven we innoveren en zoeken we naar methoden om onze processen te verbeteren,” licht René Wouters toe. “Dat is niet alleen belangrijk voor het teeltproces, maar ook voor het veranderende afleverproces. Door de oppotwerkzaamheden te verplaatsen naar de nieuwe hal, wordt er ruimte gecreëerd in de bestaande afleverhal. Zo kan er nog meer op winkelniveau worden geladen en hoeven niet alle producten naar één van de exporteurs in het land te worden gereden. Zo besparen we op lange termijn veel onnodige kosten en kilometers.”

Dubbele functie
De nieuwe hal krijgt een dubbele functie: op de werkvloer worden alle oppotwerkzaamheden uitgevoerd en boven in de kas worden de mooie hangplanten afgeteeld. Hierdoor wordt efficiënt gebruik gemaakt van de ruimte. Het aftelen gebeurt middels een moderne kettingbaansysteem: de planten hangen in de lucht en worden verplaatst naar de locatie van afleveren.

De nieuwe hal wordt naar verwachting vanaf februari 2024 in gebruik genomen.

Voor meer informatie:
Kwekerij Wouters
Enserweg 3a
8307 PJ Ens
info@kwekerijwouters.nl
www.kwekerijwouters.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.