Plantador Colombia nieuwe distributeur van NUF waterfilterinstallatie

Plantador Colombia heeft een nieuwe waterfilter van NUF Filtration geïnstalleerd bij een rozenkweker in Ecuador. De NUF-waterfilter, oorspronkelijk een Israëlische techniek, werd voor het eerst getoond op Proflora in Bogota in Colombia.


Aviram Krell naast de machine op hun stand op de Proflora.

"Het filter maakt gebruik van hetzelfde type filters dat je in een dialysemachine zou vinden, wat betekent dat het van medische kwaliteit is. Het verwijdert zaken zoals bacteriën, virussen, sporen, nematoden en nematode eieren, in feite alles wat zo groot is als een nieuw paar basenparen DNA wordt verwijderd. Echter, zout wordt niet verwijderd, wat betekent dat als je het water bemest, je de bemesting kunt hergebruiken, wat geld bespaart op meststoffen. Er is ook geen noodzaak voor behandeling van het afvalwater, en het is over het algemeen zeer milieubewust," zegt Aviram Krell van Plantador Colombia.

Het bedrijf heeft de filter geïnstalleerd bij een rozenkwekerij in Equador en is van plan om het ook bij Plantador Colombia te installeren. "Als vermeerderaar moet het materiaal dat ze gebruiken 100% schoon zijn. Ze hebben daarom nooit water hergebruikt in hun hydrocultuursystemen. Met de nieuwe filter hebben we echter een gesloten kringloopsysteem."

Omdat Plantador de installaties in Latijns-Amerika distribueert, hebben telers in Latijns-Amerika ook toegang tot deze installatie. "Het filter is vooral bedoeld voor hydrocultuur waar de meeste telers al een drainagesysteem hebben. Daardoor is het makkelijk om het water in een tank te krijgen, het door het filter te laten lopen en het weer te hergebruiken als schoon water. Het filter kan gebruikt worden voor elke sector die baat heeft bij hergebruik van water. Daarom ben ik ervan verzekerd dat het zal aanslag op de Latijns-Amerikaanse markt."

Voor meer informatie:
Aviram Krell
Plantador Colombia
comercial@plantadorcolombia.com
www.plantadorcolombia.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.