Veenvrij wordt steeds meer de standaard bij SV.CO

Tholen - Vanaf nu t/m week 51 levert SV.CO ruim 2,5 miljoen mini kerststerren uit. Bijzonder is dat deze dit jaar deels veenvrij zijn opgekweekt. “Met de 10.5 cm ging dat afgelopen jaar al erg goed en die leveren we nu voor de volle 100% veenvrij uit. Volgend jaar hopen we ook de mini’s allemaal veenvrij af te leveren.”

We spreken marketing manager Mike Broch op locatie en maken een rondje door de kas. De Poinsettia 10,5 cm en de Poinsettia 'XXL-Flower' 10,5 cm zijn dit jaar volledig vrij van veen. Voor de mini-kerststerren, waaronder ook de Princettia's en Winterrose vallen, wordt momenteel geëxperimenteerd met veenvrije potgrond, en de eerste resultaten lijken veelbelovend. ‘’Het bewortelen van de mini’s gebeurt extern, we zijn nu aan het kijken of we samen met partners in de opkweek naar veenvrije oplossingen kunnen gaan.”


Het resultaat: 6 cm'ers op veenvrij substraat

En er is nog een tweede nieuwtje: per dit uitleverseizoen is een nieuwe tray ontworpen om 25% meer planten te transporteren per kar. “De transportprijzen voor onze klanten stijgen en daarom is een zo optimaal mogelijke beladingsgraad van groot belang. We hebben daarom een efficiëntere tray ontwikkeld, waarvan er 5 i.p.v. 4 op een laag gaan. Dat is per Deense kar dus 25% meer product. Het is ook een meermalig te gebruiken tray die bovendien steviger is dan zijn voorganger.”

In eerste instantie worden vooral veel mixjes en dubbelkleurige soortjes uitgeleverd. Naarmate de kerst nadert zal rood en, voor een veel kleiner deel ook wit, de overhand krijgen. “Ons doel is om in de toekomst helemaal geen veen meer te gebruiken. Wanneer dat exact zal zijn is per product verschillend maar we richten onze pijlen op 2026.”


Voor meer informatie:
SV.CO
+31 (0)174 515448
verkoop@svco.nl
www.svco.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.