Kenter verzorgt warmtemeting bij aardwarmteproject Floricultura

Wart van Zonneveld is projectleider van het aardwarmteproject van Floricultura, een internationale Orchideeën kwekerij in Heemskerk. Op drie kilometer diepte pompen zij warm grondwater uit de grond. Door dit te koelen en de warmte over te dragen aan het centrale verwarmingssysteem, kan het aardwarmteproject bijna het gehele jaar voorzien in de volledige warmtevraag van de kassen van Floricultura. Kenter verzorgt voor Wart van Floricultura de warmtemeting.

Wart: "Floricultura heeft als eerste in Noord-Holland het initiatief genomen tot een aardwarmteproject. Hiermee willen we ons kassencomplex van 7,1 hectare aan de Cieweg in Heemskerk jaarrond tot 28 graden verwarmen. Kenter is onze partner voor grootverbruik elektrametingen. Via MeetdataPlus, de online portal van Kenter, zien we in één overzicht het verbruik van al onze panden."

Aardwarmte en meetverantwoordelijke
Wat betekent dit project voor Floricultura? Wart legt uit: "Het aardwarmteproject zorgt, als alles goed werkt, voor een besparing van 9000 ton aan CO2-uitstoot. Dat is een mooie stap richting duurzaamheid. Met een directe koppeling kunnen we realtime zien wat we verbruiken en opwekken."

"Wij vinden het belangrijk om langetermijnrelaties aan te gaan. Als een samenwerking ons goed bevalt willen we graag verder met een partij. Toen we een meetverantwoordelijke nodig hadden die ons kon helpen met de warmtemeting hoefden we dus niet ver te zoeken. Kenter heeft het meetprotocol geschreven, wat nodig was bij de aanvraag voor subsidie op deze duurzame energie. Daarnaast maakt Kenter een maandelijkse rapportage van de opgewekte warmte, welke verplicht is voor dit project," aldus Wart.

Meer projecten
Inmiddels is de meter geïnstalleerd en is het aardwarmteproject actief. Floricultura blijft ontwikkelen en sluit niet uit dat er in de toekomst nog meer energieprojecten van start gaan: Wart: ‘In onze omgeving zijn er bedrijven met een relatief lage warmtevraag, wij staan ervoor open om te kijken op welke manier wij warmte kunnen leveren aan bedrijven in de buurt. Zo ver zijn we nu nog niet, maar we vinden het leuk om vooruit te kijken. Als het zover is zullen we weer de samenwerking met Kenter opzoeken om samen te ontdekken welke mogelijkheden er zijn.’

Voor meer informatie:
Kenter
Dijkgraaf 4
6921 RL Duiven
Tel: 088 – 111 89 89
info@kenter.nu
www.kenter.nu

Floricultura
Cieweg 13
1969 MS Heemskerk
Tel: +31 251 203055
www.floricultura.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.