Restvloeistof bolbehandeling of reinigen duurzaam verwerkt met Remdry

Veel voorjaarsbloeiers zoals tulpen worden momenteel geplant. Voor het planten krijgen de bollen doorgaans een behandeling om goed beschermd te zijn tegen ziekten. Middelen die hierbij gebuikt worden, mogen niet in de sloot terecht komen.

Er is bij het planten echter een verhoogd risico op emissie bij bijvoorbeeld tulpen die minder goed in de huid zitten. Om zo goed als het kan te voorkomen dat de huiden, ook wel hoedjes genaamd weg kunnen waaien moeten de bollen voldoende vochtig worden geplant. Een goede timing tussen bolbehandeling d.m.v. het dompelen / douchen en planten is dan cruciaal, zo weten de gewas specialisten bij Syngenta. Bij het schuimen worden de bollen veelal voor het planten nog even vochtig gemaakt. Let bij het nogmaals bevochtigen van de bollen er goed op dat er geen emissie plaatsvindt. Vang restvloeistof op en probeer restvloeistof zo goed mogelijk op te maken. Restvloeistof mag niet meer over het land worden gereden.

Veel telers hebben al geïnvesteerd in een zuiveringssysteem, zoals bijvoorbeeld het Remdry om de restanten op een duurzame manier te verwerken. Meer informatie de Toolbox Emissiebeperking, welke praktische handvatten geeft om emissie van gewasbeschermingsmiddelen naar het oppervlaktewater te verminderen, vindt u hier.

bron: Syngenta


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.