Nederland moet rekeningrijden in ruil voor EU-miljoenen

Nederland kan meer dan een miljard euro aan Europees geld mislopen, omdat twee wetsvoorstellen op losse schroeven staan. Nederland heeft in het Nederlandse Herstel- en Veerkrachtplan na corona beloofd die wetten in te voeren in ruil voor miljarden aan EU-geld uit het coronafonds. Dat schrijft RTL Nieuws.

Ook rond de afgelopen week bediscussieerde 'Wet fiscale maatregelen' glastuinbouw speelde dit Europapunt mee.

"De hoogte wordt achteraf bepaald door de Europese Commissie en valt niet met zekerheid te bepalen, maar bedraagt mogelijk € 200 mln euro", schreef staatssecretaris Van Rij vorige week aan de Tweede Kamer. "In principe houdt Nederland zich met een afbouwpad tot 2030 niet aan de afspraken uit het HVP. Het kabinet is hierover met de Europese Commissie in gesprek."

In het geval van de twee wetten waarover RTL Nieuws schrijft, gaat dus om nog veel meer Europees geld. Of de maatregelen toch nog op tijd genomen kunnen worden om een korting op het Brusselse geld te vermijden, zal de komende tijd moeten uitwijzen. De deadline voor de anti-witwasmaatregel ligt in de eerste helft van 2025. De Wet Betalen naar Gebruik moet een jaar later definitief zijn goedgekeurd door beide Kamers.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.