Energie-update: Volatiele termijnprijzen en stijgende 'dichtbijprijzen'

De gasprijs is donderdag weer tot boven de 50 euro gestegen, maar van hevige prijspieken is nog altijd geen sprake, ondanks aanhoudende zorgen over de gevolgen van verdere escalatie van de oorlog tussen Israël en Hamas. Met de verwachte stevige wind dit weekend kunnen de (uur)prijzen voor elektriciteit weer flink weg gaan zakken.

De termijnprijzen van gas en elektriciteit blijven volatiel. Dat constateert AgroEnergy in een nieuwe weekupdate. Ook wijst men erop dat de dagvooruit gasprijs de prijs van het novembercontract nadert. "Nu de maand november dichterbij komt, is er bij de dagvooruit gasprijs een verdere stijging zichtbaar. Daardoor is het prijsverschil met het november contract af genomen tot ongeveer 1,5 tot 2 €ct/m3. De dagvooruit gasprijs kruipt daardoor gestaag richting de 50 €ct/m3." Lees hier de hele update.

Met de gasvoorraad in Nederland zit het nog altijd wel snor. Zelfs nu het stookseizoen officieel al enkele weken bezig is, loopt de vulgraad nog op. Dat komt door nog altijd bovengemiddeld hoge temperaturen voor de tijd van het jaar.


Klik hier voor de hele update gasleveringszekerheid vanuit het ministerie van EZK.


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.