Well Guidance nieuw lid bij Geothermie Nederland

Well Guidance is een Nederlands bedrijf dat is gespecialiseerd in het leveren van Directional Drilling Services aan de energiesector. Het bedrijf gaat haar expertise meer gebruiken voor geothermieprojecten in Nederland. Als directeur van Well Guidance beantwoordt de Schotse Andres Douglas vijf vragen over het lidmaatschap.

Wat voor soort organisatie is Well Guidance?
"Well Guidance is een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in het leveren van Directional Drilling Services aan de energiesector. Opgericht in 2018, zijn we de grootste onafhankelijke leverancier van Directional Drilling Services in Nederland geworden, door tientallen jaren ervaring samen te brengen van drie Directional Drilling bedrijven die eerder hier actief waren."Wat doet Well Guidance op het gebied van geothermie?
"Op het gebied van geothermie speelt Well Guidance een cruciale rol door Directional Drilling Services te leveren voor geothermieprojecten over de hele wereld, variërend van laag-enthalpie tot hoge-temperatuur vulkanische projecten. Voor de leek leveren we de boorapparatuur en technologieën die de richting van de boorgat kunnen sturen met het equivalent van een ondergronds Tom-Tom navigatiesysteem van punt A naar punt B, waarbij essentiële gegevens worden teruggestuurd naar het oppervlak vanuit dieptes tot wel 6 km verticaal en bij temperaturen tot 200°C. Onze expertise strekt zich uit over diverse uitdagende locaties, waaronder IJsland, de Azoren, Nieuw-Zeeland, Oost-Afrika, St. Vincent, Oost-Europa en Duitsland. We bieden geavanceerde boorapparatuur en technologieën, waaronder speciaal ontwikkelde boormotoren en elektronica voor onderin het boorgat, die zorgen voor efficiënt en nauwkeurig boren."

Wat is jouw rol daarin?
"Als directeur is het mijn verantwoordelijkheid om onze missie als bedrijf, Empower Energy Exploration for a Sustainable Future, uit te dragen en te realiseren. Ik heb meer dan 27 jaar ervaring in de energie-industrie, waarvan meer dan 12 jaar als technisch consultant voor de boorindustrie, inclusief petroleum- en energie-economie."

Waarom is Well Guidance lid geworden van Geothermie Nederland?
"Ondanks onze uitgebreide ervaring in het boren van geothermieputten wereldwijd, moeten we onze capaciteiten in Nederland nog demonstreren. We willen graag onze expertise gebruiken voor de geothermieprojecten in Nederland en onze vaardigheden en technologie inzetten ten behoeve van de lokale energie-industrie. In dit opzicht denken we dat Geothermie Nederland ons in staat zal stellen om onszelf te introduceren bij de Nederlandse geothermiesector."

Wat zijn jullie verwachtingen van Geothermie Nederland?
We hebben hoge verwachtingen van een branchevereniging en geloven dat we door samenwerking en kennisdeling aanzienlijke mijlpalen kunnen bereiken op het gebied van geothermie. We staan open voor suggesties, begeleiding en samenwerkingsmogelijkheden die ons in staat stellen om effectief bij te dragen aan de geothermiesector in Nederland. Andrew Douglas: “Meer dan vier jaar geleden is het Masterplan Aardwarmte in Nederland gepresenteerd. Ik ben benieuwd hoe men nu aankijkt naar wat er moet gebeuren om de ambitieuze plannen die in dit document werden beschreven, mogelijk te maken en te versnellen."

Bron: Geothermie Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.