Agapanthus van De Wet Plant Breeders bloeit ruim 100 dagen

De agapanthus-rassen van De Wet Plant Breeders staan drie maanden onafgebroken in bloei. Deze ontdekking komt voort uit een grondig onderzoek op verzoek van Plantipp, uitgevoerd door Royal Flora Holland.

In vergelijking met de reguliere Agapanthus, die doorgaans niet langer dan 35 dagen bloeit, vertonen de rassen die ontwikkeld zijn door De Wet Plant Breeders een uitzonderlijke capaciteit om gedurende een veel langere periode te blijven bloeien. Ook blijkt uit het onderzoek dat alle variëteiten tijdens terrastesten in plantenbakken goede prestaties laten zien en hebben ze hoge scores behaald wat betreft hun prestaties als potplant.

Een belangrijke mijlpaal in de veredeling
Deze bevestiging markeert een belangrijke mijlpaal voor De Wet Plant Breeders. De Agapanthus heeft consistent kwaliteiten laten zien en de verlengde bloeiperiode is met voornoemd onderzoek nu officieel bevestigd. Men heeft het assortiment dan ook de toepasselijke naam Everpanthus meegegeven.

Beoordeling van de bloeiperiode
Op 12 mei 2023 begon het beoordelingsproces voor zes soorten Agapanthus van De Wet Plant Breeders bij het testcentrum van Royal Flora Holland, geleverd door Plantipp. Tijdens dit proces ondergingen de planten strenge tests, zoals simulatie van donker transport en blootstelling aan verkoopomstandigheden buiten. De laatste fase omvatte het verpotten in een pot van 15 liter en het monitoren van de voortgang tot 20 september 2023.

Gedurende deze uitgebreide evaluatie werden verschillende aspecten van de planten nauwkeurig geanalyseerd, waaronder het aantal goede bloemknoppen, de houdbaarheid, de sierwaarde van de bladeren en de bloeiperiode. Uit de verzamelde gegevens kwam een ​​verbazingwekkende ontdekking naar voren: alle zes variëteiten vertoonden een gemiddelde bloeitijd van meer dan 112 dagen. Dit betekent dat deze Agapanthus gedurende maar liefst drie maanden hun levendige bloemen blijven tonen, beginnend op het moment dat ze beginnen te bloeien.

Andere beoordelingen
Royal Flora Holland heeft grondig onderzoek gedaan naar verschillende essentiële aspecten met betrekking tot Agapanthus. Om de algehele gezondheid en kwaliteit te beoordelen, zijn het aantal goede bloemknoppen zorgvuldig geregistreerd. Daarnaast is er nauwlettend gelet op de houdbaarheid, een cruciale factor bij het bepalen van de versheid tijdens opslag en transport.

Bovendien is er speciale aandacht besteed aan de prestaties in terraspot en de sierwaarde van het blad. Het is namelijk niet alleen de prachtige bloemen die Agapanthus bewonderenswaardig maken, maar ook het aantrekkelijke blad. Daarom is er bij de evaluatie rekening gehouden met meerdere factoren, waaronder kleur, textuur en algehele uitstraling.

bron: Plantipp


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.