Extra geld voor waterkwaliteit Delfland in 2024

Het Hoogheemraadschap van Delfland zet zich vanaf nu extra in om de kwaliteit van het oppervlaktewater te verbeteren en stelt daar vanaf 2024 ook extra geld voor beschikbaar. In de begroting 2024 beschrijft Delfland wat het waterschap het komende jaar gaat doen en wat daarvan de kosten zijn. Men spreekt van een 'noodzakelijke trendbreuk'. Waterkwaliteit is het belangrijkste thema voor deze bestuursperiode.

Hoogheemraad Peter Ouwendijk, bij het hoogheemraadschap verantwoordelijk voor de financiën, zegt dat de extra investeringen in waterkwaliteit belangrijk zijn. “Wij werken dagelijks aan schoon, gezond en levend water voor heel ons gebied. Dat is belangrijk voor de natuur, de biodiversiteit en voor een gezonde en prettige leefomgeving. Maar de waterkwaliteit in ons gebied is nog niet goed. Het wordt dan ook een hele uitdaging om in 2027 te voldoen aan de doelen van de Europese Kaderrichtlijn Water.”

In onderstaand filmpje licht het Hoogheemraadschap van Delfland hun begroting toe.

Bron: Hoogheemraadschap van Delfland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.