Patrick Groeneveld nieuwe algemeen directeur van Horticoop

Patrick Groeneveld is per 1 november 2023 aangesteld als Algemeen Directeur bij Horticoop. Met Patrick Groeneveld aan het roer gaat de investeringscoöperatie die zich inzet voor de toekomst van de glastuinbouwsector een nieuwe fase in. Die nieuw fase wordt gekenmerkt door investeringen in bedrijven die de kennis, het netwerk en de groeimogelijkheden in de tuinbouw vergroten.


Patrick Groeneveld

Groeneveld is met ruim 16 jaar ervaring als investeerder in agrifood- bedrijven een bekende in de sector. Hij is onder meer werkzaam geweest bij Rabo Capital en als managing partner bij Nordian Capital. Aansluitend was Groeneveld managing partner en medeoprichter van Victus Participaties, een privaat investeringsfonds dat groeikapitaal investeert in gezonde en goed geleide bedrijven in de agrifood- waardeketen. In zijn rol als investeerder heeft Groeneveld vele bedrijven begeleid bij hun verdere ontwikkeling en groei. Ook heeft hij een relevant internationaal netwerk in de sector. Gedurende zijn eerdere loopbaan heeft Groeneveld verschillende adviserende en leidinggevende functies vervuld.

Joris Elstgeest reageert namens de RvC op de aanstelling van Groeneveld: “Met Patrick Groeneveld halen we een zeer ervaren Algemeen Directeur binnen, die onze sector door en door kent en zijn sporen heeft verdiend in het investeringsvak. Een unieke combinatie die heel welkom is in de fase waarin Horticoop zich bevindt. Samen met de RvC en de organisatie gaat Patrick vormgeven aan de verdere uitbouw van Horticoop.”

Patrick Groeneveld volgt Steven van Nieuwenhuijzen op, die Horticoops transitie van inkoop- naar investeringscoöperatie de afgelopen jaren leidde. Met de kennis van Groeneveld wordt de stevige fundering van Horticoop verder versterkt en is de coöperatie klaar voor toekomstbestendige investeringen in de tuinbouwsector.

Voor meer informatie:
Horticoop
Klappolder 150
2665 LP Bleiswijk
T: (+31) 10 524 1600
info@horticoop.nl
www.horticoop.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.