Geen chloorschade meer aan druppelaars dankzij nieuw membraan

Een belangrijk aspect van een succesvolle teelt is irrigatie. De keuze van de juiste druppelaar zorgt voor een optimale watergift, die essentieel is voor de groei en gezondheid van planten. De teeltwissel is bij uitstek het juiste moment om het water geven te optimaliseren. Stefan Bakker, Product Manager bij Netafim Netherlands, vertelt.

Druppelslangen tijdig bestellen
"Wij zien dat de markt zich aan het herstellen is", weet Bakker uit. "Veel telers die in de afgelopen jaren wat voorzichtiger waren, durven het nu toch aan om te investeren. Daardoor is het drukker op de markt dan normaal. We raden daarom aan om irrigatieproducten dit jaar op tijd te bestellen om te verzekeren dat alles op tijd aankomt."

Update Kameleon druppelaars
Alweer enkele jaren geleden heeft de Kameleon druppelaar een update gekregen. Het melkwitte membraan waarmee de druppelaar werd geproduceerd is vervangen door de “Red Silicon” membraan. Dit membraan kan veel beter tegen chemische belasting zoals chloor.

"Sinds de doorvoering van deze verandering zijn er géén klachten over chloorschade meer binnengekomen", vervolgt Stefan. "Samen met de verbeteringen in filtratie zien we dat de levensduur van de Kameleon druppelaar langer wordt."

Uniforme watergift
Om de uniforme groei van het gewas te waarborgen is het belangrijk dat de druppelslang ten alle tijden evenveel water afgeeft, zowel aan het einde van de slang als aan het begin. Netafim producten zijn ontworpen met dat doel in gedachten en daarom zijn alle Kameleon druppelaars gemaakt volgens een speciaal gepatenteerd ontwerp dat de ophoping van vuil zoals algen in het labyrint zo goed mogelijk voorkomt.

Voor meer informatie:
Netafim
Aartsdijkweg 22
2676 LE Maasdijk
+31 174 525444
nl.info@netafim.com
www.netafim.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.