Luca Perra, Lievaart Planten Export

“Nederlandse logisitiek maakt onze planten geliefd bij Italiaanse groothandel”

Tholen - “Bestel je als Italiaanse groothandel planten bij een kweker 30 kilometer verderop, dan krijg je ze een week later geleverd. Bestel je ze bij ons, dan heb ik ze morgen in de loods, gaan ze ’s avonds de vrachtwagen in en heeft hij ze de volgende dag in huis.”

Dat is kortom nog geen twee dagen en volgens Luca Perra van Lievaart Planten Export de reden dat Nederlands product er geliefd is. “Kwaliteit maken kunnen de kwekers daar ook wel, en de glastuinbouw an sich is er groter dan in Nederland, maar het is onze logistiek, de kracht van het hier zitten, van het gehele netwerk dat ons interessant maakt. Bovendien is hier het hele assortiment vertegenwoordigd en kunnen wij, en dan bedoel ik echt niet alleen wijzelf maar zo’n beetje alle handelspartijen uit de Nederlandse sierteelt, desgewenst probleemloos karren of zelfs laagjes leveren, iets dat in Italië per definitie veel problematischer is.”


Luca Perra

Niet dat dat de focus is, Lievaart belevert de groothandel en houdt het wat dat betreft ook liever simpel. Klanten zijn voornamelijk groothandelaren en de groei van de afgelopen jaren zit hem vooral in de groei van klanten zelf, en niet zozeer in nieuwe klanten. “Af en toe komt er wel iemand bij, maar de meeste klanten gaan decennia terug. Je hebt er een band mee opgebouwd, er is een zeker vertrouwen en dat is de basis van een goede handel. Wij zijn niet per se de goedkoopste en pretenderen dat ook niet te zijn, maar daar staat tegenover: altijd vers, altijd kwaliteit en altijd op tijd. Daarnaast weet de klant ook dat wij niet gaan proberen te verkopen aan zijn klant, iets dat wel gebeurt maar waarmee je, althans in onze filosofie, op de langere termijn geen goede zaken doet.”

Traditionelere markt
Italië is een grote mark, die zoals gezegd sinds corona bovendien sterk gegroeid is. Nog altijd is groen hot, weet Luca, of dat nu komt door instagram, belangstelling voor gezondheid, de luchtzuiverende werking, gezelligheid in huis of wat dan ook. Tegelijk is de Italiaanse markt een traditionele markt als de Noord Europese. Aan de kant van de productie zie je dat in meer standaard en klassieke toegevoegde waarde, voor wat betreft de markt zie je dat de traditionele feestdagen als de komende Allerzielen en Allerheiligen jaarlijks een serieuze piek in de bedrijfsvoering vormen.

Expeditie
Hoewel Lievaart lang de enige niet is die zich richt op Italië, is het bedrijf zonder meer een van de grote jongens. Dagelijks gaan vrachtwagens vol handel die kant op, wat transporttechnisch in bijna alle gevallen wordt verzorgt door Lievaart Expeditie, een bedrijf waarmee het ooit één entiteit vormde maar dat alweer dertig jaar geleden is losgekoppeld. De samenwerking is echter duurzaam en bovendien beschikt Lievaart Expedities over locaties in Milaan en Napels, wat maakt dat auto’s bijna nooit hoeven stilstaan.

Voor meer informatie:
Lievaart Planten Export
luca@lievaartbv.nl
https://www.lievaartbv.nl/


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.