Europees Parlement wil gebruik gewasbeschermingsmiddelen met 65% verminderen in 2030

Het gebruik van gevaarlijke gewasbeschermingsmiddelen moet tegen 2030 met 65% zijn verminderd. Dat hebben de leden van het Europees Parlement in een stemming besloten. Het Europees Parlement wil een verbod op alle chemische gewasbeschermings-middelen in gevoelige gebieden en steden. Daarnaast wil de EU voor 2030 de verkoop van gewasbeschermingsmiddelen met een laag risico vergroten. Afgelopen dinsdag heeft de Milieucommissie haar standpunt aangenomen om de risico's van alle chemische gewasbeschermingsmiddelen tegen 2030 met minstens 50% te verminderen.

In de stemming, met 47 stemmen voor, 37 tegen en 2 onthoudingen, is aangenomen dat de EU in 2030 het gebruik en risico's van chemische gewasbeschermingsmiddelen met minstens 50% moet verminderen. De EU wil dat elk land voor zichzelf doelen bepaalt. Lidstaten moeten ook gewasspecifieke regels invoeren voor ten minste die vijf gewassen waar een vermindering van het gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen de grootste impact hebben.

Het Europees Parlement wil het gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen verbieden in gevoelige gebieden. Dat binnen een bufferzone van vijf meter in stedelijke groene ruimten, waaronder parken, speeltuinen, recreatiegebieden, openbare paden, en Natura 2000-gebieden.

Lees hier het hele verhaal bij het Europees Parlement.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.