House of Thol pakt uit op Dutch Design Week

De Dutch Design Week in Eindhoven is in volle gang, en House of Thol is op maar liefst drie plekken te vinden.

Behalve de eigen expositie bij Piet Hein Eek (Locatie A2 - plek 50), is werk van ontwerpduo Thomas Linssen en Jana Flohr ook opgenomen in de DDW startexpositie in het Klokgebouw (C1) én is kweekset Patella Crescenda onderdeel van de expositie van de Design Intelligence Award in het Evoluon (D1).

House of Thol richt zich op het ontwerpen en ontwikkelen van praktische oplossingen die een groen dagelijks leven makkelijker maken. Dat er een uitgebreid onderzoek vooraf gaat aan de functionele producten is vaak niet zichtbaar.

Daarom hebben de ontwerpers gekozen hun expositie bij Piet Hein Eek zo in te richten dat ook het veelomvattende voortraject de aandacht krijgt. Grafisch wordt per project ingegaan op uitdagingen die de aanleiding vormden voor een ontwerptraject, waardoor verbeeld wordt hoe breed de ontwerpers achter House of Thol een onderwerp onderzoeken om tot een concept en vervolgens product te komen.

Daarnaast wil House of Thol met een winkelopstelling de nadruk leggen op het belang van het ontwikkelen van daadwerkelijk verkoopbare producten. Want, zo zeggen de ontwerpers, “echte verandering vindt plaats in de routine van het dagelijks leven”.

Bij Piet Hein Eek is de Easy Green Living collectie, bestaande uit watergeefsysteem Waterworks, bloemschikschijven Flower Constellations, groeischijf Helios en microgroente kweekset Patella Crescenda, direct aan te schaffen.

Ontwerpers Thomas Linssen en Jana Flohr zijn de hele week te vinden bij Piet Hein Eek om de House of Thol collectie en het onderzoek persoonlijk toe te lichten.

Adres: Halvemaanstraat 30, openingstijden: dagelijks 10:00-19:30.

De Dutch Design Week is te bezoeken tot en met zondag 29 oktober 2023.

Design merk en onderzoeksstudio House of Thol richt zich op het ontwerpen en uitbrengen van duurzame, probleemoplossende producten die het leven groener en gemakkelijker maken. Voor meer informatie bezoekt u www.houseofthol.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.