"Deel niet alleen je successen, maar juist ook je mislukkingen"

Wie zich bezighoudt met innovatie, ontkomt er niet aan dat er in het proces ook dingen mislukken. Laat je daardoor echter niet weerhouden! Sterker, je leert juist het meeste van je mislukkingen. Heel in het kort was dat donderdag 19 oktober de boodschap van professor Paul Iske op het Greenport NHN jaarcongres.

Ruim 120 gasten waren aanwezig in de vroegere veilingzaal van CNB in Bovenkarspel. Gedeputeerde Jelle Beemsterboer verzorgde het openingswoord. Waarbij hij de kans greep om zijn waardering uit te spreken voor de innovatiekracht van de agrisector in het algemeen en onze regio in het bijzonder. Dat de tuinbouwsector in veel opzichten voorop loopt schept hoge verwachtingen, om daaraan te voldoen is wel "een uitdaging".

Verduurzaming
Wethouder Nico Slagter heette de bezoekers van harte welkom namens de gemeente Stede Broec. De aanblik van een volle veilingzaal riep bij hem mooie herinneringen op: "Als deze zaal zo vol zat met handelaren, wist je als kweker zeker dat je een goede prijs kreeg." Jos Duin nam de gasten vervolgens mee in een presentatie over wat het koel- en preparatiebedrijf zoal doet. In de bedrijfshallen van CNB draait alles om het koelen en prepareren van bloembollen, waarbij veel aandacht tegenwoordig uitgaat naar verduurzaming.

Paul Iske benadrukte dat mislukken onlosmakelijk deel uitmaakt van innovatie. Belangrijk is dat ondernemers niet alleen kijken naar successen, maar juist hun best doen om te leren van hun mislukkingen en hierover ook durven te praten. Belangrijk is wel dat je werkt vanuit een visie, geen onnodig grote risico's neemt en je best doet om te slagen. Als het dan toch mislukt, is dat waardevolle kennis "Profiteer van je faalkosten door lessen te trekken uit gebeurtenissen en wees bereid om die lessen met anderen te delen."

Panelgesprek
Afsluiter van de dag was een panelgesprek onder leiding van Paul Iske, met Bob van der Hout (Rabobank Kop van Noord-Holland), Ryanne Rustenburg (Greenchain), Niels Kreuk en 'bollenjongen' Allan Visser.

Bron: GreenPort NoordHollandNoord


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.