Nieuwe grondanalyse biedt inzicht in aanwezigheid nuttige en plant pathogene micro-organismen

Bij onderzoek en ontwikkeling naar veenvervangers wordt er logischerwijs vooral gekeken naar de fysische uitdagingen die nieuwe grondstoffen met zich meebrengen. Het is vooral de vraag of het wel mogelijk is om met andere componenten of organische reststromen dezelfde kwaliteit planten te kunnen blijven produceren.

Wat echter ook de aandacht verdient is de vraag in hoeverre de organische reststromen ook eigenschappen hebben die een rol kunnen spelen bij de groei en gezondheid van planten. Compost en andere organische reststromen zijn namelijk een voedingsbron voor micro-organismen, zoals bacteri├źn, schimmels en protozoa. Deze micro-organismen kunnen positief bijdragen aan de ecologie van de grond. Ze helpen bij het afbreken van organisch materiaal tot voedingsstoffen die gemakkelijk door planten kunnen worden opgenomen. Bovendien kunnen sommige van deze micro-organismen nuttig zijn bij het onderdrukken van ziekteverwekkers en het stimuleren van het immuunsysteem van planten. Door compost en organische reststromen aan potgrond toe te voegen kun je dus de algehele gezondheid en weerbaarheid van planten verbeteren.

Normec Groen Agro control heeft een analyse ontwikkeld (genaamd 'kiemgetal weerbaar') waarmee de soorten en aantallen van zowel de nuttige als plant pathogene micro-organismen in kaart kunnen worden gebracht. Hiermee ontstaat een goed beeld van het vermogen van de grond om ziekteverwekkers te onderdrukken.

Voor meer informatie:
Normec Groen Agro Control
E: info.agro@normecgroup.com
https://agrocontrol.nl/


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.