Evert Jaap Lugt benoemd tot kwartiermaker doorontwikkeling Horti Science Park

Gemeente Lansingerland heeft Evert Jaap Lugt benoemd als kwartiermaker voor de doorontwikkeling van het Horti Science Park (HSP). In samenwerking met de partners Wageningen Universiteit & Research (WUR), Technische Universiteit Delft (TUD), StartLife, Yes!Delft en de gemeente Lansingerland gaat Evert Jaap Lugt zich inzetten voor de verdere groei en innovatie van het HSP.

Het HSP is tot stand gekomen door inspanningen van vooraanstaande kennisinstellingen en de gemeente Lansingerland. Het doel ervan is te komen tot een internationaal erkend expertise- en innovatiecentrum in de glastuinbouwsector. Dit sluit aan bij de gezamenlijke ambitie van betrokken partners om het glastuinbouwcluster toekomstbestendig te maken en het glastuinbouwcluster te versterken.

Evert Jaap Lugt brengt ervaring en expertise met zich mee in deze nieuwe rol van kwartiermaker. Lugt heeft een achtergrond als ondernemer en voormalig managing director van Yes!Delft. Hij heeft een passie voor het toepassen van technologische kennis en innovaties om sectoren te transformeren. Voor de glastuinbouwsector ziet hij grote kansen.

Voor de kwartiermaker zijn de volgende doelstelling geformuleerd:

  • In beeld brengen van het glastuinbouwcluster en uitvoeren van een (data)analyse om stakeholders te leren kennen en hun behoeften te begrijpen.
  • In gesprekken met stakeholders inzoomen op hun visie en betrokkenheid.
  • Ontwikkelen van een roadmap voor het glastuinbouwcluster met aandacht voor duurzaamheid en de rol van het Horti Science Park hierin en uitwerken van een gedetailleerd plan van aanpak voor de komende maanden, inclusief partners, activiteiten en budget.

Wethouder Leon Hoek van de gemeente Lansingerland benadrukt het belang van de benoeming van de kwartiermaker: “Evert Jaap Lugt’s expertise en enthousiasme zijn van onschatbare waarde voor het Horti Science Park. Zijn betrokkenheid als kwartiermaker zal een cruciale rol spelen in de verdere ontwikkeling van dit vitale kenniscentrum. Het brede glastuinbouwcluster en het Horti Science Park vormen de spil van innovatie en groei in Lansingerland en de regio. Zo versterken wij de economische structuur en laten wij de glastuinbouwsector floreren door middel van samenwerking, kennisdeling en innovatie.”

Bron: Greenport West-Holland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.