Smart Packaging Solutions opent Competence Center

"Iemand komt hier met een verpakkingsidee binnen en gaat met een doos naar buiten"

Tholen - Vrijdagmiddag 20 oktober opende Smart Packaging Solutions haar nieuwe Competence Center in Meer. De nodige klanten uit de AGF- maar ook de visindustrie kwamen een kijkje nemen. Zaterdag volgde een feest voor de eigen medewerkers.

"In het Competence Center testen we alle nieuwe ontwikkelingen, waarbij we exact kijken wat de klant nodig heeft. "Iemand komt hier met een verpakkingsidee binnen en gaat met een doos naar buiten. Wat een klant wil, vertalen we hier naar de productie-omgeving", lichtte Business Unite Manager Johan de Neef toe.


Johan de Neef (rechts) met Frederic Stanz van Smart Packaging Systems

De AGF-klanten kregen in het Competence Center een inkijkje in de mogelijkheden voor AGF-verpakkingen van massief karton, waarbij een keuze gemaakt wordt tussen de kartonsoorten die vervolgens getest worden op sterkte en wateropname. Zo worden alle dozen in een speciale klimaatkamer getest.

Daarbij zijn alle verpakkingen van Smart Packaging 100% ciruculair, benadrukt De Neef. "Ze worden geproduceerd van gerecycleerde vezels of vezels van bekende en veilige herkomst. De verpakkingen zijn vervolgens weer 100% recycleerbaar tot hernieuwbare stof. Daarnaast doen wij er alles aan onze AGF-verpakkingen milieuvriendelijk te produceren tegen minimale CO2-uitstoot. Voordat duurzaamheid een hot item was, hadden wij al volop aandacht voor het milieu. Zo wekken wij groene stroom op, zijn we bij de top van onze industrie voor wat CO2 reductie betreft en denken we out of the box door ecologische initiatieven te ondersteunen."

De AGF'ers kregen vervolgens een rondleiding door het bedrijfspand in Meer waar ze zagen hoe de plano AGF-verpakkingen werden verwerkt tot gebruiksklare opzetdozen en trays. "Verse AGF-producten verpakken is een proces dat snel en gestroomlijnd moet gebeuren. Wij kennen de behoeften op het gebied van flexibiliteit en leveren maatwerk voor een effici├źnte verwerking van de verse producten", aldus De Neef.

Gevraagd naar de grootste uitdaging voor het verpakkingsbedrijf, antwoordt de Business Unit Manager. "De vraag vanuit de supermarkten verandert momenteel razendsnel. De kunst is voor ons om daar niet op te anticiperen, maar om die voor te blijven. Vandaar ook de start van ons Competence Center, zodat we razendsnel uit vraag van de markt kunnen reageren en pro actief verpakkingsoplossingen voorstellen!"

Klik hier voor de fotoreportage

Voor meer informatie:
Johan De Neef
Smart Packaging Solutions
Oude Baan 120
9200 Oudegem-Dendermonde
Tel: +32 (0)52 26 19 25
johan.de.neef@smartpaso.com
www.smart-packaging-solutions.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.