Grow4You brengt nieuw en exclusief plantenassortiment naar Nederland

Tholen - De mannen kennen elkaar al langer dan vandaag, maar sinds 1 oktober zijn Clemens Wittenberg, Erik Mussche, Kevin Laros en Tristian Bentvelsen officieel van start gegaan met Grow4You. Als verkooporganisatie, dat hoofdzakelijk de producten van de plantenkwekerij in Indonesië aan de man brengt, zetten zij in op een exclusief assortiment dat zowel de professionele kwekers de kans biedt unieke producten in de markt te zetten, als anderzijds de particuliere plantenliefhebber botanische wondertjes presenteert.

Clemens, Kevin en Tristian. Erik was niet aanwezig, hij zit op het bedrijf in Indonesië

Afgelopen week kon de markt officieel met Grow4You kennis maken op hun open dag, waar de heren het assortiment en zichzelf presenteerden. Er stonden meer dan 225 soorten op de bühne en Clemens, Kevin en Tristian hadden er ook in de communicatie naar buiten toe geen gras over laten groeien. Verschillende grote handelshuizen als Waterdrinker, OZ en Hami kwamen een kijkje nemen, maar ook kleinere handelaren en verschillende kwekers gaven akte de présence. De dag erop was er bovendien een dag georganiseerd voor plantenliefhebbers en konden daadwerkelijk planten gekocht worden.

600 hoya-rassen
De basis van Grow4You gaat terug naar de vroege jaren ’90 van de vorig eeuw en ligt zoals gezegd in Indonesië. Aldaar, d.w.z. op West Java, aan de voet de slapende vulkaan Mount Pangrango, begon Clemens Wittenberg een eigen plantenkwekerij die in de decennia daarop zou uitgroeien tot een grote, florerende leverancier van een breed assortiment planten met een specialisme in hoya’s. De productie was primair bestemd voor de Europese en Amerikaanse markt. Met zo’n 600 rassen heeft het bedrijf, formeel PT Florion geheten, zelfs het meest uitgebreide hoya-assortiment dat er onder de zon te vinden is. Special credits daarbij gaan uit naar Eric Musshe, zelfverklaard plantofiel en verzamelaar van exclusieve planten, die zich in 2002 bij Clemens voegde.

Handel én eindklant
Meer recentelijk zijn zij in contact gekomen met Kevin Laros en Tristan Bentvelsen, die ieder voor zich weer een eigen carrière in de internationale bloemenbranche hebben. De vier heren trekken de laatste paar jaren achter de schermen al langer samen op, maar dit voorjaar werd op het bedrijf in Indonesië concreet besloten: we gaan samenwerken. Concreet is Grow4You de verkooporganisatie voor primair het assortiment van PT Florion, waarbij men inzet op zowel het in de markt zetten van exclusieve rassen via professionele kwekers als de samenwerking zoekt met bestaande webshops. Het moet een balans zijn, zo is het idee: alleen B2B is teveel een vechtmarkt maar alleen B2C zou niet breed genoeg zijn.

In de nieuwe samenwerking zullen Clemens en Erik verantwoordelijk blijven voor de productie in Indonesië, terwijl aan deze kant Tristian zich primair zal richten op het aanboren van nieuwe B2B lijnen en Kevin zich op de consumentenmarkt, de webshops en de marketing stort. Tijdens de open dag was een uitgelezen assortiment hoya’s te zien, maar daarnaast ook aglaonema, scindapsus en piper variëteiten. De aanloop was in elk geval goed en ook lopen er concrete gesprekken met verschillende kwekers. We gaan er kortom zeker nog van horen.

Voor meer informatie:
Grow4You
Tristian Bentvelsen
E: tristian.bentvelsen@grow4you.eu
https://grow4you.eu/


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.