Tjomme Gerbranda, Royal Van Zanten:

"We willen onze veredelingsactiviteiten met Chrysant in Colombia laten groeien"

Chrysant behoort tot de grootste gewassen in Colombia. En met een bloemenproductie van totaal 10.000+ ha is het land een interessante plek voor veel veredelaars over de hele wereld. Dat geldt ook voor veredelingsbedrijf Royal van Zanten. Zij zijn al tientallen jaren actief op de Colombiaanse markt met verschillende gewassen en twee jaar geleden hebben ze opnieuw hun groeiambities geformuleerd voor hun chrysantenveredelingsactiviteiten in Colombia. Ze hebben net twee nieuwe rassen geïntroduceerd, maar om te groeien in deze sector gaan ze nog een stap verder. In onderstaand artikel vertelt Tjomme Gerbranda, Area Export Manager, meer over hoe ze hun ambitie willen waarmaken.

Kees Gram en Tjomme Gerbranda op Proflora 2023 met Bonita Sunny, Bonita Orange en Bonita.

Toevoeging nieuwe rassen
Eén van de bekende chrysantenrassen van Royal van Zanten is Bonita, een decoratief chrysantentype. "Bonita bestaat al een tijdje en is een gevestigde naam in de markt geworden." Dit jaar hebben ze twee nieuwe kleuren, Bonita Sunny en Bonita Orange, toegevoegd aan hun assortiment, dat nu dan bestaat uit drie rassen. "We zijn erg blij met deze introducties, omdat ze net als Bonita een goed vaasleven hebben van ongeveer 22 dagen. Ook doen ze het goed in zeevracht containers. Die optie is duurzamer en wordt steeds populairder."

Duurzaamheid
Royal Van Zanten is continu bezig om duurzamer te worden met haar rassen. "Operationeel zijn we bezig om groener te worden, maar ook dat geldt in de veredeling. Op het gebied van veredeling zijn we op zoek naar duurzamere rassen, zodat de footprint per steel omlaag gaat. "Dit jaar hebben we ons allereerste ESG-rapport gepubliceerd. Dit rapport formuleert onze doelstellingen en maakt onze acties transparant en tastbaar. We verbeteren iedere dag om duurzamer te worden.”

Duwen en trekken
Als je wilt groeien, is het belangrijk om samen te groeien, besluit Gerbranda. "Met het commerciële team in Colombia werken we er hard aan onze presentie in de markt. Daarom investeren we in een betere verbinding binnen de hele keten: van kweker tot importeur en groothandel. Daarnaast willen we ook zichtbaar zijn wanneer consumenten bloemen kopen via verschillende kanalen."

Voor meer informatie:
Tjomme Gerbranda
Royal Van Zanten
t.gerbranda@royalvanzanten.com
www.royalvanzanten.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.