Teler moet toch accijns betalen over rode diesel voor beregeningsinstallatie

Een vrachtwagenchauffeur is staande gehouden door de douane. In de vrachtwagen zijn acht containers aangetroffen met daarin minerale oliën die voorzien waren van herkenningsmiddelen (de rode diesel). Over de rode diesel moet accijns betaald worden omdat het voor een beregeninginstallatie gebruikt wordt. Daartegen was een teler van perkplanten onder glas in beroep gegaan. Rechtbank Zeeland-West-Brabant oordeelt op 29-09-2023 dat ze wel accijns moeten betalen.

De werkgever zei in eerste instantie op geen enkele wijze betrokken te zijn bij de rode diesel. Het is gebruikelijk dat werknemers na afloop van de werktijd een vrachtwagen van het bedrijf mee naar huis nemen als dat beter uitkomt voor de rit van de volgende dag. De werkgever zei dat hij niets wist van de activiteiten van de werknemer na werktijd. Uit controle uit facturen blijkt dat de diesel op reguliere wijze is verkregen. Op die rode diesel geldt echter accijns. De rechtbank oordeelt dat de werkgever wel degelijk wist waar zijn werknemer mee bezig was omdat de rode diesel voor zijn beregeninginstallatie is. De accijns op de rode diesel is dus terecht geheven, oordeelt de rechtbank.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.