“Platte hoek in het harmonicagaas minimaliseert kieren in luchtraam”

Tholen - Het huidige insectengaas heeft standaard 22 – 26 lamellen. Tot op de dag van vandaag waren de hoeken verdikt omdat het gaas daar aan elkaar werd geconfectioneerd en als het ware dus altijd dubbel zit. Dat is niet meer nodig. Marcel Schulte van Holland Gaas: “Wij hebben onlangs het patent verkregen voor de nieuwe manier van confectioneren van het harmonicagaas. Doordat de hoeken niet meer dubbel zijn, is de verdikking verleden tijd. De krachtenverdeling op het luchtraam is nu evenredig. En daarmee is de kans op kieren drastisch verkleind.“

Het is dikteverschil is duidelijk. Op deze foto is het verschil te zien bij 24 lamellen (standaard is 22 -26 lamellen).

Roland Haaring, innovatie engineer bij Holland Gaas, neemt ons mee naar de proefopstelling bij de afdeling R&D. Hij laat zien wat het gevolg is van die verdikte hoeken. Je hoeft geen kenner te zijn, om te zien dat de platte hoeken (doordat het gaas niet dubbel zit) gunstig zijn. De afdichtrubbers hoeven dat verschil niet meer op te vangen; het luchtraam met insectengaas kan naadloos dicht met deze oplossing. Belangrijk in deze tijd van energiebesparing.

Voor meer informatie:
Marcel Schulte
Holland Gaas
Honderdland 30
2676 LS Maasdijk
Tel: +31 (0)174 - 516 180
m.schulte@hollandgaas.nl
www.hollandgaas.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.