Klasmann-Deilmann Benelux met kwekers op werkbezoek

Afgelopen week heeft voor een groep van 23 klanten van Klasmann-Deilmann Benelux een productie- en distributietour plaatsgevonden in Nederland en Duitsland. Het doel van de tour was om een kijkje in de keuken van de organisatie te geven en daarmee een aantal van de processen nader toe te lichten. Vol van indrukken en nieuwe informatie kwam de groep weer terug aan in Schiedam.

De tour startte met een bezoek aan zusteronderneming Olde Bolhaar Ecoservice. De dochteronderneming van Klasmann-Deilmann verwerkt groenafval voor optimaal en milieuvriendelijk hergebruik als hoogwaardige compost in diverse varianten. Dat doen ze ook met gecomposteerde boomschors voor onder andere boomkwekerij, vaste planten en potplanten. De huidige capaciteit bark bij Olde Bolhaar Ecoservice van 20.000 m3 wordt onder andere door een nieuwe productielocatie binnenkort verhoogd naar een capaciteit van 100.000 m3.

In de schoolbanken
Vervolgens reisde de groep door naar het hoofdkantoor van Klasmann-Deilmann in Geeste, Duitsland. In de KD Academy is een toelichting gegeven op de organisatie, hun aanpak en de doelen die het bedrijf nastreeft. Het bezoek aan het laboratorium en de testkas maakte veel duidelijk. Voor de deelnemers aan de tour is een wereld open gegaan op het gebied van GreenFibre, Containermulch, en Growbags. Ook het fabrieksbezoek in Sedelsberg en de op- en overslag in de haven van Papenburg in Duitsland, gaven inzicht in de processen en producten van de substraatleverancier.

Cross-over innovaties
Op de terugweg werd nog een bezoek gebracht aan Maan Biobased Products in Raalte. Deze samenwerkingspartner van Klasmann-Deilmann heeft een uitgebreide kennis van biobased en biologisch afbreekbare materialen waardoor zij cross-over innovaties tot stand brengen. Productinnovaties zoals Growcoon en Nygaia leveren een meervoudige bijdrage in Nederland, Europa en de wereld. Bijvoorbeeld aan het groeiproces van een plant. Van prototype naar proces, naar eindproduct en productie. Gedreven door de ambitie om een duurzame bijdrage te leveren, onderzoekt en ontwikkelt Maan Biobased Products vandaag, voor de teelt van morgen.

Voor meer informatie:
Klasmann-Deilmann Group
Nieuwe Waterwegstraat 34
3115 HE Schiedam
T: +31104272170
info.benelux@klasmann-deilmann.com
www.klasmann-deilmann.com/nl/


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.