Samenwerking Royal van Zanten en Van Iperen beoogt effectiever inzetten gewasbescherming

In de kantine van Zentoo-kweker Leen Middelburg Chrysanten wordt de samenwerking tussen Royal van Zanten en Van Iperen, die in augustus van dit jaar van start ging, besproken. Deze samenwerking beoogt het effectiever inzetten van gewasbescherming door de gehele keten heen. “Als we weten wanneer bepaalde problemen ontstaan, kunnen we deze gerichter aanpakken”, aldus Dik van Alphen. “Hiervoor zal er een stuk vertrouwen en transparantie tussen de veredelaar en kweker moeten zijn.”

Dik van Alphen van Royal Van Zanten en Guido Halbersma en Arjan Spaans van Van Iperen in de kas bij Leen Middelburg Chrysanten

Doordat de specialisten van Van Iperen bij zowel de veredelaar als de kweker komen, volgen zij het gehele proces van begin tot eind. “Door dit met elkaar te analyseren kunnen we komen tot een betrouwbare, efficiënte en toekomstbestendige gewasbescherming.”

Volgens de heren blijft het daar niet bij. Arjan Spaans vertelt: “We gaan ook steeds meer kijken naar de CO2-afdruk van een product. Om die te kunnen berekenen moet je alle stappen goed in beeld hebben in de keten.”

Voor meer informatie:
Van Iperen
info@iperen.com
www.iperen.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.