"Stemming op de klok zo veranderlijk als het weer"

De handel op de klok reflecteert de jaargetijden en de kleuren die erbij horen. Veilingmeester Luus Hooyman kan die wisseling van de seizoenen erg waarderen, maar ziet ook dat het weer in ons kikkerlandje de stemming op de klok behoorlijk kan beïnvloeden. Verder wijst ze er in onderstaande column op dat het een spannend najaar wordt, met de invoering van centraal veilen en natuurlijk de organisatie van Trade Fair Aalsmeer, dé internationale sierteeltbeurs.

Hadden we toch maar even een flinke nazomer te pakken! En ook de eerste koudste nacht van het najaar. Ik ben er gek op, die seizoenen. Het aanbod op de klok speelt daar ook prima op in. Wat wil je ook, als je werkt tussen de bloemen en planten? De kleuren van nu zijn geel, oranje, warm rood en paars. De producten: herfstbloemen (chrysanten, lelies), takken, grassen, bessen, heide, Skimmia, pompoenen en andere groenblijvers.

Het weer bepaalt de stemming
De kleur wit staat nu niet in de top 10 van de inkooplijstjes en producten met deze kleur blijven dan ook een beetje achter in prijs. Dat komt vast goed, want het verleden leert dat de 1 november-inkoop gericht zal zijn op witte bloemen. Het vreemde bij de prijsvorming is wel dat de stemming onder de inkopers afhangt van het weer in Nederland. Is het hier in ons kikkerlandje te warm en de aanvoer daardoor wat hoger (de nachten waren ook te warm), dan is de animo om te kopen laag. Vreemd, want het overgrote deel gaat toch naar verdere bestemmingen…

Spannend najaar
Een nieuw seizoen met andere producten. De aanvoer van Nederlandse bodem van buiten zal afnemen. De komende tijd wordt interessant en spannend, want er staat heel wat te gebeuren. Centraal veilen staat nu echt voor de deur. Ook organiseert Royal FloraHolland op 7, 8 en 9 november Trade Fair Aalsmeer, een internationale sierteeltbeurs met prachtige shows. Je kunt er aanvoerders, collega’s, kopers en liefhebbers van bloemen en planten ontmoeten. Als je dan toch naar de Trade Fair gaat, kom dan ook even langs bij de klok. Het is dan digitaal, maar nog altijd interessant om mee te kijken met de veilingmeester. Wij hebben de koffie klaar staan.

Ben je koper of aanvoerder en wil je meer weten over afzet of kopen via de klok? Neem contact op met het Klant Contact Center van Royal FloraHolland (tel 088 789 89 89) en vraag naar een veilingmeester of accountmanager. Wij leiden je graag persoonlijk rond in de b(l)oeiende wereld van bloemen en planten.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.