Tuinbouwgebied Heemskerk krijgt nieuwe extra waterberging

Het tuinbouwgebied in Heemskerk krijgt een 'groene' waterberging. Dat is de inzet van een intentieovereenkomst die PWN, LTO Noord, Gemeente Heemskerk en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) vorige week dinsdag ondertekenden.

V.l.n.r.: Sjakel van Wesemael (PWN), Ani Zalinyan (gemeente Heemskerk), Marbel de Graaf (LTO Noord) en Jos Beemsterboer (HHNK).

In het tuinbouwgebied van Heemskerk hebben lokale ondernemers regelmatig wateroverlast door hevige regenbuien. Een groene waterberging lost dit probleem op. Daarnaast heeft de waterberging veel meerwaarde voor de natuur, recreatie én waterkwaliteit in dit gebied. De berging krijgt namelijk ook een waterzuiverende werking voor water dat afkomstig is uit het tuindersgebied.

De nieuwe, groene waterberging krijgt de naam Noorddorperbeek en komt te liggen langs de Rijksstraatweg in Heemskerk. De aanleg start waarschijnlijk eind 2024 of begin 2025.

bron: PWN


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.