Nieuwe deelnemers gezocht voor Agro Vertrouwensindex

Vanaf nu is het mogelijk voor bedrijven uit de primaire sector om deel te nemen aan de Agro Vertrouwensindex.

De agrovertrouwensindex meet het vertrouwen al ruim 10 jaar onder tuinders. Tot nu toe gebeurde dat met een vast panel van bedrijven, waarvoor de Wageningen Economic Research hen dankbaar is. Er zijn de afgelopen tien jaar echter enkele bedrijven afgevallen en daarom daarom is de WUR op zoek naar nieuwe bedrijven die bereid zijn om deel te nemen.

De enquête wordt 1 keer per kwartaal afgenomen en kost de ondernemers ongeveer 10 minuten om in te vullen. De vragenlijst bestaat uit vier hoofdvragen:

  • Hoe beoordeelt u de situatie van uw bedrijf?
  • Hoe hebben de volgende indicatoren zich de afgelopen 12 maanden op uw bedrijf ontwikkeld? (Kosten, opbrengstprijzen, productie, omzet en winst)
  • Hoe zullen de volgende indicatoren zich naar verwachting de komende 12 maanden op uw bedrijf gaan ontwikkelen? (Kosten, opbrengstprijzen, productie, omzet, winst)
  • Hoe verwacht u dat de economische situatie van uw bedrijf zich de komende 2-3 jaar zal ontwikkelen?

Sinds 8 oktober 2023 staat de nieuwste enquête van de Agro Vertrouwensindex open voor alle primaire bedrijven in de agrarische keten. Wanneer men zich nu opgeeft kan men nog meedoen met de enquête over het derde kwartaal van 2023.

De resultaten van de enquête geven inzicht in het vertrouwen van de totale land- en tuinbouwsector en een 6-tal sub-sectoren waaronder de glastuinbouw. De deadline om deze enquête in te vullen verloopt op 31 oktober aanstaande maar aanmelden blijft altijd mogelijk.

De resultaten geven een langjarig overzicht hoe het met het vertrouwen onder tuinders is gesteld. Voordat de resultaten worden gepubliceerd krijgt men na het invullen persoonlijk al een eerste indruk over de resultaten uit de subsector. Indien er 10 branchegenoten de enquête hebben ingevuld, kan men direct de (voorlopige) uitslagen uit de branche vergelijken met de eigen reactie.

Hier is het mogelijk om deel te nemen aan de enquête.

Bron: WUR


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.