"Flexibel programma zonder poespas geeft ons een stukje vrijheid"

In april 2021 besloot Beyond Chrysant aan de slag te gaan met de GreenMaster software. In die tijd ging eigenaar Wouter Duijvesteijn zelf aan de slag achter de pc en merkte op dat er efficiënter en vooral simpeler gewerkt kon worden. Samen met een klein groepje kwekers werd gekeken naar oplossingen. GreenMaster kwam voorbij en dit programma sloot aan op de wensen. "GreenMaster is voor ons een flexibel programma zonder poespas." In onderstaande spreekt het softwarebedrijf met Wouter over het gebruik en de toepassingen van het pakket.

Welke rol speelt onze software in jullie bedrijf?
Wouter: "Wij doen dus alles zelf. De software geeft ons een stukje vrijheid. Het is een flexibel programma zonder poespas! Het werkt goed, eenvoudig en betrouwbaar. Betrouwbaarheid is belangrijk, het is een stukje kern van ons bedrijf. Soms is het misschien te simpel, maar liever te simpel dan te complex. Een van onze collega’s werkt al 25 jaar bij ons en gebruikt GreenMaster dagelijks. Hij is geen fan van computers, maar kan hier prima mee werken. Dat is belangrijk. We hebben een fijne samenwerking met elkaar.

GreenMaster matcht goed bij Beyond. Natuurlijk hebben we wensen om de samenwerking verder uit te breiden. Denk aan een stukje logistiek en wensen voor de webshop. Ik vind logistiek op dit moment in Nederland slecht georganiseerd. Er zijn te weinig mensen en de kosten nemen behoorlijk toe. Zeker op het moment dat we steeds fijnmaziger gaan distribueren. Dus ik denk dat daar best wel een rol ligt voor softwarematig aansluiting bij de grotere partijen en zorgt dat dat in overeenstemming is."

Waar ligt de focus voor jullie kwekerij?
"We proberen ons te richten op het hoogste segment van de markt. De beste en betere bloemist. We proberen een zo goed mogelijke positie te creëren. Ik heb het idee dat de markt in Nederland wat daalt en de productie in het buitenland groeit, dus het wordt wel een interessante tijd. We hebben de laatste jaren alleen maar meegemaakt dat de markt groeit en dat de productie achterblijft. Dat was voor ons gunstig. Wat verder de toekomst brengt, dat weten we natuurlijk niet. Als ik kijk naar het aantal takken, die productie in de wereld gaat behoorlijk toenemen. Nederland blijft redelijk stabiel, dus dan blijft de vraag hoe wij als Nederlands bedrijf de positie streng kunnen houden."

Hoe ziet de toekomst eruit voor Beyond Chrysant?
"Wij hebben drie merken die een duidelijk positie in de markt hebben. Die positie willen we graag verder uitbreiden."

Voor meer informatie:
Tamara Tuithof
GreenMaster
ttuithof@9knots.nl
www.greenmaster.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.