Porta Nova klaar voor winter met 100% LED

Afgelopen maand heeft Porta Nova de installatie van LED-verlichting voltooid tot 100%. De kweker heeft jarenlang onderzoek gedaan en LED-verlichting ontwikkeld met verschillende LED-lichtexperts, op zoek naar het ultieme “lichtrecept” voor de rozen.

Met LED-licht kan men nu precies bepalen welke kleuren/straling men gebruikt. Vorig jaar werd al een begin gemaakt met de installatie, de tweede 50% is per september van dit jaar gereed gekomen.

Het zgn. Climator-systeem oogst in de zomer warmte, dat vervolgens in een warmtebuffer 100 meter onder de grond wordt opgeslagen. Daarmee wordt in elk geval gedeeltelijk het gemis aan de warmte van de Son-T gecompenseerd. Samen met de efficiënte LED-verlichting is nu meer dan genoeg duurzame warmte voor handen om in de winter de kas te kunnen verwarmen.

Dankzij de LED's in combinatie met de warmte van de Climators kan deze winter 40% worden bespaard op de verlichtingskosten.

Naast duurzaamheids- en kostenaspecten verwacht de kweker ook dat de productie en kwaliteit nog stabieler worden omdat de rozen worden gepresenteerd met het perfecte lichtspectrum. Dat betekent bovendien dat de kweker deze winter en dus ook voor de Valentijn in februari volgend jaar topkwaliteit rozen hoopt te kunnen leveren.

Voor meer informatie:
Porta Nova
Abr. Kroesweg 31
2742 KV Waddinxveen
T: +31 (0)79 5933817
www.portanova.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.