Akker Transport Systems levert 1 km transportband bij Jarini Dienstverlening

Tholen - Jarini is sinds kort bijna 1 km nieuwe transportband rijker dankzij Akker Transport Systems. Voor een deel moesten oude banden vervangen worden, voor een deel was behoefte aan extra materieel en na een tijdje draaien met een paar proefbanden ging Daan Kuik, eigenaar van Jarini Dienstverlening, over stag. Een mooie opsteker voor Robert van den Akker, die met zijn bedrijf dat gespecialiseerd is het maken van transportbanden nog een relatieve nieuwkomer is in de markt.


Robert van den Akker en Daan Kuik

De mannen kennen elkaar al van lang geleden, toen Daan zo’n twintig jaar geleden voor zichzelf begon was het rapen van zo’n 1 miljoen fuchsia’s op destijds de tuin van Robert en zijn broer (Kwekerij Burgerwerf, nu VDA Plant) een van zijn eerste klussen. Robert heeft er van zijn kant een niet minder lange carrière in de tuinbouw opzitten, het is drie jaar gelden dat hij met het maken van de transportbanden begon. Hij rook kansen in de transportbanden, een product waarmee hij vanuit de gebruikerskant bezien veel ervaring had en waarin hij mogelijkheden voor verbetering zag. Bovendien is het een groeiende markt die door een paar grote jongens wordt gedomineerd en waarin ruimte moest zijn voor een nieuwe speler.

Samen met twee medewerkers worden in een werkplaats in De Lier nu banden op maat gemaakt. Met eigen matrijzen wordt het aluminium geperst in de juiste vorm en ook worden de verschillende onderdelen als lagers en assen zelf gemonteerd. Verbeteringen t.o.v. van de concurrentie zitten op kleine maar niet onbelangrijke details, zoals kwaliteit van de gebruikte materialen en fine tuning van de montage. Daarnaast wil Robert inzetten op ‘custom made’, zoals ook blijkt uit de opdracht van Jarini. De verschillende delen moesten niet 6 (de standaard), maar 5 meter lang zijn en ook een aantal details werden op wens van Daan doorgevoerd.

De markt voor transportbanden in de tuinbouw is groot zat, zo weten beide mannen. Kwekers worden steeds groter en hebben voor het interne transport vaak zelf banden in huis. Jarini ziet bovendien dat klanten vaker kiezen voor afstrooien en daarom vaker klussen hebben waarbij de transportbanden niet alleen de kap in moeten, maar daarentegen ook een hoofdband moet worden opgebouwd, soms ook helemaal van de voorkant naar de achterkant van een bedrijf. Tot slot zoeken kwekers in het buitenland naar degelijke oplossingen, reden voor Robert om recentelijk zijn licht eens op te steken in bijvoorbeeld Amerika (Cultivate in Ohio), Spanje (Iberflora), Engeland (Four Oaks Trade Show) en Duitsland (IPM). "Onze eerste focus is de lokale markt, maar we hebben de machines en capaciteit om op te schalen. Dus als zich kansen voordoen in het buitenland kan dat zeker interessant zijn."

Met bijna 1 km transportband is Jarini een goede klant van Akker Transport Systems. Dat de mannen kunnen lezen en schrijven samen blijkt verder uit het feit dat beiden desgevraagd ook transportbanden en oppotmachine verhuren en wat dat betreft vragen naar elkaar doorspelen. Transportbanden in de standaard breedtematen 15, 17 en 25 cm breed zijn overvloedig voor handen, voor specifiekere maten/wensen kunt u contact opnemen via onderstaande gegevens.

Voor meer informatie:
Akker Transport Systems
Robert van der Akker
Tel.: 0620302241
info@akkertransportsystems.com
https://akkertransportsystems.com/


Jarini Dienstverlening
Daan Kuik
Naaldwijkseweg 249B
2691 PV ‘s-Gravenzande
Tel.: 0174 – 516668
info@jarinidienstverlening.nl
www.jarinidienstverlening.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.