Geen uitval meer bij J&P ten Have dankzij Sure Flow én plantsensoren

“Waterstofperoxide, UV-ontsmetter, chloorbleekoog… ga zo maar door. We hebben in de jaren letterlijk alles geprobeerd, maar de uitval in onze teelt van groene en bloeiende kamerplanten bleef”, vertelt Alex ten Have van J&P ten Have. “Niet dat deze hoog is, maar wij gaan voor 100% goed en dan is 99% niet goed genoeg. Nadat we al van alles geprobeerd hadden, zijn we zo’n drie of vier jaar geleden in gesprek geraakt met CH2O en zijn we mede door de “niet blij geld terug garantie” met de Sure Flow-oplossing van CH2O gaan werken.”


Wilfred Vijverberg en Alex ten Have

En wat bleek: in negen maanden tijd zorgde Sure Flow (de merknaam van CH20 voor diens chloordioxide-oplossing) ervoor dat het gietwater weer van goede kwaliteit was. En toch was dit niet het einde van het verhaal. “Er kwam stabiliteit terug in de teelt, maar toch bleek dat niet alle teeltproblemen opgelost waren”, vervolgt Wilfred Vijverberg van CH2O. “We konden onze vinger er niet op leggen waarom het soms toch nog mis ging bij één partij planten. Overdag klopte alles: metingen waren positief en alle potplanten stonden er goed bij. Het moesten de nachten zijn, waarin we iets over het hoofd zagen.”

Lek boven
Zodoende werd, op advies van Wilfred, contact gelegd met teeltadviseur Leo van Uffelen. Leo plaatste zijn plantsensoren en vertaalde de data naar inzichten met het dashboard van 30MHz. “Uit het 30MHz dashboard kwamen waardevolle inzichten. Overdag klopte inderdaad alles, maar het klimaat in de nachten was te grillig. Een te hoge luchtvochtigheid zorgde voor stressmomenten voor de planten. Iets wat we niet direct aan de buitenkant van de plant zagen. Doordat we toen de 24 uren van de dag elke minuut in beeld hadden en online konden inzien, konden we direct reageren op veranderingen. Het mooie is dat wanneer je dan aanpassingen doet in je klimaatcomputer je dit de volgende dag ook weer terug zag op de plantsensoren en het online dashboard en zo kregen we het lek echt boven.”

Juiste formule
“Er wordt van alles aangeboden in de markt en om alles goed te beoordelen valt niet altijd mee. Gelukkig dat CH2O wel waar kon maken wat het beloofde en dat was voor ons een schot in de roos”, besluit Alex. “De groei en plantontwikkeling verbeterde enorm. We gaan altijd voor optimaal en we teelden al hele mooie planten, maar met deze oplossing konden we weer een extra stapje op de kwaliteitsladder realiseren.”

Voor meer informatie:
CH2O
Wilfred Vijverberg
M: +31 (0)6 21852152
T: +31 (0)174 504785
wvijverberg@ch2o.nl
www.ch2o.nl

J&P ten Have
T: +31 (0)174 518909
verkoop@jenptenhave.nl
https://www.jenptenhave.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.