Eerste kas met speciaal plastic voor waterplanten gebouwd in Singapore

De eerste ETFE-kas in Singapore is een feit. "Met 7000 vierkante meter is deze kas de grootste kas in Singapore die Ethyleentetrafluorethyleen (ETFE) gebruikt," zegt Ya Wen Lim van Adas Green, de kassenbouwer in Singapore die dit project heeft voltooid. "Deze kas, gelegen aan Jalan Lekar, gebruikt F-Clean ETFE-folie voor het dak en de muren, wat zorgt voor zacht diffuus licht om de ideale omstandigheden te creëren voor het kweken van decoratieve waterplanten."

Om de hitte en vochtigheid van het tropische klimaat tegen te gaan, is het dak uitgerust met geautomatiseerde openingen die kunnen worden geopend om te ventileren. "De dakventilatieopeningen reageren op interne temperaturen, luchtvochtigheid en externe windsnelheid en regenval. In de kas zit ook een vernevelingssysteem, circulatieventilatoren en afzuigventilatoren om de binnentemperaturen te verlagen," laat Ya Wen zien.

"Omdat het klimaat in Singapore het hele jaar door gekenmerkt wordt door zware regenval, is het belangrijk om systemen voor de afvoer van regenwater te ontwerpen volgens de lokale normen. Dit biedt de mogelijkheid om het overtollig regenwater op te vangen en te hergebruiken."

Het team van Adas Green is gespecialiseerd in het maken van ETFE-kassen, en ze zeggen dat het materiaal één van de hoogwaardigste kasfolies is die beschikbaar is. "Met een hoge treksterkte en UV-bestendigheid heeft het materiaal een aanzienlijk langere levensduur dan andere kasbekledingsmaterialen zoals polycarbonaat, EVA en polyethyleenfolies. Andere materialen kunnen degraderen en moeten vaker worden vervangen terwijl ETFE-folie meer dan 20 jaar meegaat terwijl het zijn hoge lichtdoorlatendheid behoudt."

Eén van de grootste voordelen van ETFE-kassen is dat de folie is gecertificeerd als veilig materiaal volgens de brandveiligheids-voorschriften van de Singapore Civil Defence Force. "Vanwege hoge lokale bouwkosten leidt het gebruik van deze lichte folie ook tot aanzienlijke kostenbesparingen op het gebied van de structuur in vergelijking met glazen kassen."

De kas aan Jalan Lekar is de eerste van vele kassen die de komende jaren in Singapore worden gebouwd. Het 30x30 Plan van de Singapore Food Agency heeft tot doel de voedselproductiecapaciteit van Singapore tegen 2030 te vergroten, zodat 30% van de voedingsbehoeften van het land lokaal wordt geproduceerd. "Als specialisten in ETFE-kassystemen in Singapore en Zuidoost-Azië zijn we toegewijd om tuinders te helpen en om complete kasoplossingen te leveren die geschikt zijn voor deze omgeving," concludeert Ya Wen.

Voor meer informatie:
ADAS Green Pte Ltd
adas@adasgreen.com
www.adasgreen.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.