Innovaflora lanceert nieuw bedrijf in Noord-Amerika

"De vraag naar gepreserveerd groen is nog lang niet vervuld"

De afgelopen jaren heeft Noord-Amerika een belangrijke rol gespeeld bij het populariseren van gepreserveerd groen. En de verwachting is dat de vraag naar dit product in de toekomst zal blijven toenemen. In die optiek opende Innovaflora een nieuw bedrijf in Miami: Innovaflora North America. Marketingdirecteur Camilo Álvarez Gardeazábal gaf tijdens de Proflora, de een maand of twee geleden plaatsvond in Bogotá, Colombia, tekst en uitleg.


Het team van Innovaflora op de Proflora.

Meer dan 30 hectare op 4 teeltlocaties
Innovaflora is een in 2015 opgerichte groep met kantoren en bedrijfscentra in Tocancipá (Colombia), Quito (Ecuador), Valencia (Spanje) en Tokio (Japan). De groep heeft meerdere teeltlocaties en doet ook een beroep op partners in deze en andere landen. Op in totaal ruim 30 hectare worden planten, mossen, bomen en bloemen gekweekt om te drogen. Ze zeggen dat ze de grootste verscheidenheid aan gepreserveerd groen en mossen in de sector hebben en rechtstreeks 40 landen bedienen. De merken van Innovaflora zijn Verdissimo, bekend in de VS en Europa, en Florever, bekend in Azië, met name in Japan.

Nieuw bedrijf in Noord-Amerika
Nu is er een nieuw bedrijf geopend in Noord-Amerika. De reden? Álvarez Gardeazábal: "De groei en adoptie van ons product op deze markt zijn de afgelopen drie tot vier jaar zo bemoedigend en aanhoudend geweest dat er geen twijfel over bestaat dat de honger nog lang niet is gestild. De categorie zal sterk blijven groeien in die regio de komende jaren. Wij zijn ervan overtuigd dat de verscheidenheid, kwaliteit, beschikbaarheid en milieuvoordelen van ons portfolio bij de consument weerklank vinden. Dus hebben we besloten om in deze regio te investeren door Innovaflora North America te openen in Miami, de nieuwste toevoeging aan de holding. Het moet onze aanwezigheid en inspanningen op de Noord-Amerikaanse markt versterken."

Camilo Álvarez Gardeazábal op de Proflora

Nieuwe Producten
Tegelijkertijd introduceerden ze ook nieuwe producten, met name groen, en ontwikkelden ze kleuren en afwerkingen voor hun merken Verdissimo en Florever.

Lucie de Velez Award
Naast de bekendmaking van de opening van Innovaflora North America ontving Innovaflora Colombia op de Proflora 2023 ook de 'Lucie de Velez Award in Sustainability and Shared Value' als lid van Asocolflores met de beste vormings- en welzijnspraktijken gericht op werknemers. "We zijn trots op deze erkenning die onze inspanningen benadrukt om een referentie in de sector te zijn op het gebied van sociale verantwoordelijkheid."

IFTF
Benieuwd naar de producten van Innovaflora of wil je het team persoonlijk ontmoeten? Van 8 t/m 10 november exposeert het bedrijf op de IFTF in Vijfhuizen. Je vindt het bedrijf op stand B3.28 onder de merknaam Verdissimo.

Voor meer informatie:
Camilo Álvarez Gardeazábal
Innovaflora
calvarez@innovaflora.com
www.innnovaflora.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.