Tovenaars en profeten strijden over toekomst land- en tuinbouw

Het landbouwakkoord ligt stil en over twee maanden stemt Nederland opnieuw voor haar volksvertegenwoordiging. Over de toekomst van de land- en tuinbouw en voedsel wordt hard gediscussieerd, maar een duidelijke visie ontbreekt. Glastuinbouw Nederland staat stil bij een recente bijeenkomst in De Balie in Amsterdam.

Charles C. Mann liet tijdens de bijeenkomst van Stop the Food Fight afgelopen woensdag zien dat de mensen die zich met de toekomst van onze planeet bezighouden, vaak tot twee fel bestrijdende groepen behoren: tovenaars en profeten.

Mann, twee andere sprekers en de aanwezigen politici, NaJK, boeren en glasgroentenafzet coöperaties en Glastuinbouw Nederland bespraken hoe de Nederlandse landbouwdiscussie weer op weg helpen. Hamvraag tijdens de bijeenkomst was: kunnen we samenwerken aan een gedeelde visie op de toekomst van voedsel, voedselproductie, landschap en natuur in Nederland? Vanuit Glastuinbouw Nederland waren Adri Bom-Lemstra, Ruud Paauwe en Kyra Broeders aanwezig.

Bron: Glastuinbouw Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.