Christoph Stevens, FlorAmor

"Cherry Blossom biedt feel goodgarantie"

Tholen - Je hebt azaleas en je hebt azaleas, en dan heb je de Hortinno cultivars, zo weet Christoph Stevens van FlorAmor. De Belgische kweker teelt verschillende variëteiten van de in eigen huis veredelde soorten, maar, weet Christoph ook, op je lauweren rusten is nooit een goed idee. En omdat de introductie van de Christine alweer meer dan 20 jaar geleden plaatsvond, werd het tijd voor vernieuwing.

Die vernieuwing dient zich nu aan met de Hortinno Cherry Blossom. De afgelopen zeven jaar is men er druk mee geweest en op de aankomende Trade Fair is het tijd voor de officiële lancering. De bloemen hebben een mooie, zacht roze kleur en hetzelfde blinkende donkere blad als de andere Hortinno soorten. Daarnaast kenmerkt hij zich eveneens door een lange bloeiperiode van minimaal 50 dagen en geeft deze, t.o.v. het meer standaard azalea assortiment, nauwelijks verkleurende en afvallende schubblaadjes.

Proper
‘PURE’ noemt Christoph dat, ofwel ‘keurig netjes en clean’. “De meeste klassieke soorten hebben vaak schubblaadjes rond de knoppen die bij het openkomen van de bloem afvallen. Hortinnos hebben dat bijna niet, en dat was in de verdeling, naast die langere bloei, natuurlijk precies de bedoeling. Voor sommige consumenten blijken die bruine blaadjes een van de grootste redenen te zijn om geen azalea in huis te nemen. Ook voor de vakhandel is het niet altijd het makkelijkste product, maar gelukkig kan niemand zich een aanbod voorstellen zonder azalea. En dus zorgen we dat onze soorten de beste in de markt zijn.”

Duurzaam en luchtzuiverend
Bovendien beschikt de Cherry Blossom over nog een aantal andere unieke selling points. “Het is een plant die zich duurzaam laat telen”, vervolgt hij. “Het is een sterke soort die minder ziektegevoelig is, dus er komt minder gewasbescherming aan te pas. Daarnaast is er nog weer iets heel anders: we hebben al onze planten laten onderzoeken op hun luchtzuiverende kwaliteiten en daaruit blijkt dat azalea’s het over de hele linie al bovengemiddeld goed doen, en vooral dat de Hortinno soorten binnen dat segment nog weer eens veel beter scoren dan het standaard assortiment. Dat heeft hoofdzakelijk te maken met het donkergroene blinkende blad, een bijzondere Hortinno-eigenschap die verder onderzocht wordt en geïntegreerd is in het veredelingsprogramma.”

Kortom, die Cherry Blossom is een mooie aanvulling op het assortiment. FlorAmor zal het officieel lanceren op de Trade Fair in november. De Cherry Blossom wordt exclusief geteeld, naast een drietal kwekers waarmee men nauw samenwerkt en die in andere (uit)hoeken van Europa zijn te vinden, zodat de plant zijn weg ook daar naar de consument kan vinden.

Bij iedere plant een feel good garantie
“Daarnaast grijpen we de beurs aan om nog eens effekes goed te vertellen wie we zijn”, besluit Christoph. “Onze kwekerij heet FlorAmor en "Let love bloom, with every single plant" is zowel onze lijfspreuk als onze missie. We willen met iedere plant iemand gelukkig maken en ieder plant moet dus voor dat geluk zorgen. Wij kwekers zijn altijd bezig met aantallen en efficiëntie, maar uiteindelijk is er altijd iemand in het tuincentrum die wel dit maar niet dat plantje koopt. En die feel good factor moet bij wijze van garantie bij iedere plant zitten die wij verkopen, of dat nu een exemplaar is uit onze Hortinno-lijn of uit ons andere merk Flandresse, waaronder het meer klassieke azalea assortiment valt. Ook die laatste worden ‘op onze eigen manier’ geteeld, wat wil zeggen: Cultivated with a big HeART. Ieder plant is een meesterwerkje en ook dat willen we op de komende beurs nog weer eens extra onder de aandacht brengen.”

De Christine Cherry Blossom

Voor meer informatie:
Christoph Stevens
FlorAmor
Stationsstraat 111
9080 Lochristi, België
Tel.: +32 (0) 9 353 88 88
info@floramor.be
www.floramor.be


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.