Gebr Ezendam presenteert nieuwe elektrische, modulaire werktuigdrager

Tijdens Groot Groen Plus in Zundert afgelopen week toonde Gebr Ezendam de nieuwe Globus E trike ETK2000 met spoorbreedte van 1.95 m en een doorrijhoogte van 2m. Deze Elektrische Trike is recentelijk geleverd aan Boomkwekerij Duchêne in Essen, België.

De trike Is een zijspan model met drie wielen van 70cm diameter. Ieder wiel heeft een 2100W, 60V borstel loze motor met planetaire aandrijving in de velg en haalt een snelheid van 12 km/uur. Hierdoor is voor de aandrijving geen ketting overbrenging nodig, wat krachtverlies, slijtage en lawaai scheelt. Bovendien zijn de werktuigdragers licht van gewicht en spaart dus de bodem.

De eerste E-trike werd vorig jaar geleverd aan Kwekerij Peco in Dongen. Deze E-trike heeft 3 rijen schoffel elementen met vingerwieders en een rijenbemester bovenop. Vader en zoon van Dongen hebben dit seizoen al met grote tevredenheid met de E-trike gewerkt en halen met het Lithium Pakket makkelijk een dag schoffelen.

De nieuwe E-Trike die gedemonstreerd werd heeft meer opties dan die van kwekerij Peco. Naast Schoffelen en rijenbemesting kan de E-trike eenvoudig omgebouwd worden met 4 rijen LVS NK80Lt set met GPS t.b.v. chemische onkruid beheersing en het uitbrengen van groene plant verstevigende middelen. Als laatste kunnen er 2 kouters aangekoppeld worden om druppelirrigatie 10 cm in de grond te brengen.

De 4 werkmodules zorgen dat de kweker geïntegreerde gewasverzorging kan toepassen en flexibel kan werken en grootte capaciteit heeft (1 ½-2 ha/uur). Tevens is deze E-Trike uit gerust met 3 nieuwe Lithium Fe (LiFePO4). Dit is een nieuwe generatie accu’s met toevoeging van ijzer. Ze hebben een hogere energiedichtheid en gaan langer mee en zijn minder brandgevaarlijk.

De machines vallen onder de Mia/Vamil subsidieregeling. Gebr Ezendam en Hens Hinloopen ontwikkelen al 5 jaar elektrisch modulaire werktuigdragers tbv gewasverzorging.

Voor meer informatie:
Gebr Ezendam
https://ezendamborne.nl/


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.